Спорт

ШТА СЕ ДЕСИЛО? ИЗГУБИО САМ! Ђоковић бесан као рис после пораза у Дохи

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић љут као рис је дошао пред новинаре након пораза у полуфиналу турнира у Дохи од Роберта Баутиста Агута (2:1)

Српски ас је имао контролу над мечом, чинило се да граби ка сигурној победи, а онда се ођедном моментум потпуно преокренуо и Шпанац је од друге половине другог сета, па све до краја, диктирао ритам.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Шта се догодило? Изгубио сам меч и то је све – рекао је љутити Ђоковић пред новинарима.

Избацио је Новак бес из себе када је код 4:3 у другом сету сервирао да потврди брејк и дозволио Агуту да му узврати брејком. Тај гем је окренуо цео меч.

– Мислио сам да имам све под контролом, водио сам у сетовима, имао и брејк предности, сервирао на 4:3… Он је одиграо добар меч, а ја сам промашио неке лаке лопте и као резултат таквих пропуста је губитак фокуса у важним тренуцима меча. Дешавају се такве ствари – истакао је Новак.

На питање новинара да није можда претерао са темпом у Дохи, јер је упоредо играо мечеве у синглу и у дублу са братом Марком, Новак је рекао:

– Нисам баш најсвежији, али добио сам оно што сам тражио од овог турнира: што више мечева, као припрему за Аустралијан опен, тако да сам, када се све подвуче, задовољан. Наравно, нисам срећан што сам изгубио овај меч, али поражен сам од играча који је овог пута био бољи на терену – закључио је Ђоковић.

 

Извор: Informer.rs