Издвајамо Србија

НИЈЕ ДОБРО! Деино стање се погоршало! Рука је спашена, али јавио се НОВИ ПРОБЛЕМ!

Фото: Јутјуб

Водитељка Деа Ђурђевић која је тешко повређена у саобраћајки 7. фебруара, још увек је у на одељењу интензивне неге, где лекари чине све да би руку која јој је била ишчупана вратили у функцију.

Она се до сада опорављала, али изгледа да се та ситуација сада променила. Осим руке која је подсећамо највише угрожена јер је у току несрће откинута од тела, сада се у најгорем стању налазе плућа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У последњих неколико дана било је неколико компликација, али је тренутно највећи проблем са Деиним плућима. Скупља јој се вода од лежања, и лекари су морали хитно да реагују како би јој ту воду извадили. Ово на жалост није једина компликација и сумануто је причати о томе да је она добро – каже извор.

Фото: Јутјуб

Ово додатно компликује целу ситуацију са њеним здрављем.

– Наравно да није добро, и није ни реално да буде добро неко ко је имао толико тешку несрећу као што је Деа имала. Она је сва изломљена, а поред ломова бутине и потколенице, најтежа је повреда карлице. Само за то се у болници лежи минимум три недеље, а да не причамо онда о овом осталом. И ту је наравно рука која јесте пришивена али док Деа не изађе из шока, у ком се још увек налази, не може се знати да ли је функционална или није – прича извор близак водитељки.

Да би изашла из стања шока у којем се налази мораће да прође више недеља.

– Очекује се да ће из стања шока изаћи тек за једно недељу до десет дана. За овако тешке несреће као што је њена, стање шока уме да потраје и дуже. Она зна шта јој се десило, али и даље је то неко полусвесно стање, где она ствари и даље не прихвата рационално. С обзиром на то да не може да устаје из кревета, него је везана за њега, постављен јој је катетер, а због ломова, цела је у цевима којима је фиксирана – каже извор.

Адреналин је спасао

– Како год то звучало, она је у ствари имала среће што је претходно имала тај удес. Јер без обзира на то што је то био мали удес, она је већ тад налучила адреналин, и то је помогло, да остане свесна свега и када је уследило све оно остало. Тело је већ било под адреналином, и на неки начин већ припремљено за оно што се после десило. Ту се онда налучио још јачи адреналин, па због тога није имала ни унутрашња крварења, и могли су одмах да јој пришију руку – додаје извор.

Због адреналина је тако и реаговала

– Тог момента кад се све десило, она је била у стању тешког шока, због ког је реаговала тако како јесте. Иначе она тада ничега није била свесна. Тренутак кад је први пут схватила шта се дешава је онај када су је довели у болницу, и кад је тамо стигла. Она је тек тад схватила да је остала без руке. Тад је питала лекаре „зашто идемо на операцију, шта ћете да ми радите“, рекли су јој „да вам пришијемо руку“, и тек је тада регистровала, али је остала мирна – каже извор.

Деа Ђурђевић већ 20 дана лежи на ВМА, па иако су доктори ентузијастични када је реч о њеном случају, изгледа да Деу чека много дужи и тежи опоравак него што је то у јавности приказано.

 

Извор: Еспресо/Ало