Издвајамо Русија

РУСКА НЕБЕСКА ЗВЕР: Ниједан авион не може да открије Су-57 и ниједан систем не може да га обори! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Борбене могућности Су-57 су данас непревазиђене, изјавио је председник комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Виктор Бондарјов

– Индија увек уравнотежено, пажљиво прилази увозу војне технике. Није случајно што је Су-57 потребан тој земљи. Борбене могућности тог авиона у овој фази индустријског развоја нико не може да превазиђе – нагласио је сенатор у интервјуу исту „Известија“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По његовим речима, Су-57 је неприметан, ловац са високим маневарским способностима који може да избегне нападе противника суперсоничном брзином.

– Ниједан авион са радаром не може да га открије, ниједан противракетни систем да га обори. Притом, он може да погађа сваку мету и на земљи и у ваздуху. Електроника авиона помаже пилоту да реши истовремено неколико задатака, да води борбе са ракетама различитог опсега – закључио је председник комитета Савета федерације.

Он је додао да Су-57 може да користи најсавременије прецизно оружје. Што се тиче цене, сенатор сматра да, иако ће вероватно бити висока, она ће бити у потпуности оправдана.

Раније је директор за међународну сарадњу и регионалну политику компаније „Ростех“ Виктор Кладов изјавио да је Индија врло заинтересова за руски Су-57.

Авион Су-57 је најновији руски вишенаменски ловац који прави компанија „Сухој“. Авион је намењен за уништавање свих типова ваздушних циљева у борбама на дистанци и изблиза, уништавање копнених и водених циљева са савладавањем система ПВО, као и уништавање контролних система непријатељске авијације. Руске ваздушно-космичке снаге ће 2019. године добити серију од 12 оваквих летелица.

 

Извор: Восток