Издвајамо Србија

2 БЕЛА ЛАБУДА СТАЛНО ОБИЛАЗЕ ОБАЛУ ГДЕ ЈЕ ШАБАН СЕДЕО: Мештани Крчедина открили непознате детаље о певачу

Краљ народне музике Шабан Шаулић, који је настрадао у стравичној саобраћајној несрећи, ноћи је проводио на наступима широм Балкана, а мир је пронашао у малом месту близу Инђије.

Бела кућица одмах поред воде коју је саградио давних година, била је његово уточиште у тренуцима када му је било потребно да разбистри мисли и врати се природи. Два бела лабуда стално обилазе обалу где је певач седео, док на тераси викендице у којој је живео непрестано горе свеће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Некада место у којем се орила песма, након смрти легенде народне музике је тихо и мирно. Пут до куће веома је стрм, али се на крају пута поред Дунава издиже бела кућа која је све до кобног 17. фебруара била уточиште једном од најбољих певача са ових простора.

– Овде је живео краљ. Једноставно речено, отишао је најбољи. Јако сам тужан што се то догодило… Заједно смо пецали годинама. Ево, тачно тамо где су два лабуда, то је било његово место за пецање. Тамо је одлазио сваког дана када је желео мир и у тишини је пецао. Обожавао је да пеца смуђа, уживао је. С обзиром на то да је у граду огромна гужва, он је овде долазио када је желео да се одмори и нађе мир. Чујете само птице, краве и коње и то је то. Шабан никада није био уображен, упркос томе што је био велика звезда. Овде то није показивао. Сви су га волели и поштовали. Ми пецароши смо одлучили да му поставимо спомен-таблу на месту где је волео да пеца. Баш на том песку ћемо је ставити, за месец дана максимално, само да се договоримо шта ћемо да напишемо, то ће бити последњи поздрав од клуба пецароша – каже комшија Милован, који додаје и да је у више наврата питао Шабана када ће заједно поново ићи у Америку.

Извор: Курир.рс/Блиц