Издвајамо Србија

ЂОРЂЕ ПОБЕГАО У САМИЦУ: Унаказио је Ивану, а сада је у фрци јер притвореници не праштају монструмима који туку жене!

Фото: Фејсбук принтскрин

Монструму који је претукао девојку прете и на Фејсбуку и у притвору

„Психопате знају да је мучење забрањено, али уживају у томе, а осумњичени Ђорђе Лацковић слабић је и кукавица, јер је дигао руку на девојку“, каже др Дијана Лазић Пушкаш, неуропсихијатар и судски вештак

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђорђе Лацковић (24) из села Клење код Богатића, који је зверски претукао девојку Ивану Филиповић (22) из Бановог Поља, тражио је да га сместе у самицу, јер страхује да ће га притвореници претући насмрт! Чим је доспео иза решетака, притвореници су му поручили да ће га „убити од батина” и називали га погрдним именима: „Кукавице, пи*ко! Дигао си руку на жену!”

Фото: Фејсбук принтскрин

У притвору се одмах прочуло да је Лацковић 12. марта у изнајмљеном стану у Новом Саду девојци мотком поломио ребра, пробио јој плућну марамицу, ножем јој унаказио бутине и опекао је пеглом по телу јер је посумњао да га вара.

– Сада је у фрци је јер зна да притвореници не праштају монструмима који туку жене. Иванином брату је пре хапшења слао поруку „да види да не смештају полицију”, а чим су му одредили притвор до 30 дана, тражио је самицу! – наводи наш извор близак истрази.

Лацковић је на свом налогу на Фејсбуку добио гомилу претњи, после чега му је профил угашен. Ужаснути монструозним иживљавањем над несрећном девојком, људи су му поручивали: „Надам се да ће те неко убити од батина“, „Штаповима га изломити као мајмуна“, „Молићеш бога да цео живот останеш у самици“.

Др Дијана Лазић Пушкаш, неуропсихијатар и судски вештак, каже за „Ало!” да је младић који је претукао девојку уживао у мучењу своје жртве.

– Реч је о поремећеној личности. Психопате знају да је мучење забрањено, али уживају у томе. Ситница може да их избаци из такта и тада из њих избија незадовољство које се таложило годинама. Овај младић је слабић и кукавица, јер је дигао руку на девојку! После иживљавања је отишао да врати службени комби да не би добио отказ. То говори да врло добро зна шта је дозвољено, а шта није. Девојку је третирао као робињу и вратио се да је докрајчи, јер је његово мучење раније пролазило некажњено. Отишао је чак и у болницу да је тражи, јер је тај импулс јачи од њега. Чим се нађе на слободи, он ће поново претући девојку са којом буде у вези – каже др Дијана Лазић Пушкаш и додаје да се такве особе контролишу у свакодневном контакту са људима.

– Интересантно је да су увек културни, фини и никада не показују бес. Ако су ову девојку родитељи упозоравали да се врати кући, а другарица јој је предлагала да се пресели код ње, значи да је била у страху и да није смела да га остави. Преживела је велику трауму и тешко ће се психички опоравити. Научиће да живи са тим, траума ће временом бледети, али је никада неће заборавити – објашњава нам искусна докторка.

Ивана Филиповић је јуче отпуштена са Института за плућне болести у Сремској Каменици на кућно лечење, после шест дана проведених у болници.

Претио јој да ће јој голим рукама ишчупати материцу!

Према речима Љубице Филиповић, Ђорђе Лацковић је и раније психички и физички малтретирао њену другарицу Ивану.

– Говорио јој је да ће јој убити брата, маму и тату ако га пријави полицији. Био је патолошки љубоморан, рекао јој је чак да ће јој голим рукама ишчупати материцу ако се икоме пожали да је туче. Знао је да је зове на сваких 10 минута када оде да уради нокте и проверава да случајно није дошао неки мушкарац у салон. Када је била код мене, проверавао је шта ради, ко је ту… – испричала је Иванина другарица Љубица Пантелић.

Извор: С. Џ. Стојановић/Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ