Издвајамо Србија

ИСПЛИВАЛИ НОВИ ДОКАЗИ О ЈЕЛЕНИНОМ УБИСТВУ! Откривена документа судског вештака: У мерцедесу пронађено ово…

Фото: Јутјуб

У тужилаштво је стигао налаз допунског вештачења трагова крви убијене Јелене Марјановић, пронађених у породичном ауту, што је последњи корак у истрази против њеног супруга Зорана

У Више јавно тужилаштво у Београду јуче је стигао налаз вештачења трагова крви певачице „Гранда“ Јелене Марјановић (33), који су пронађени на задњем седишту аутомобила којим је певачица на дан свог убиства са супругом Зораном дошла на насип Црвенка у Борчи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Налаз вештачења певачицине крви последње је од неколико вештачења која су била наложена тужилаштву у оквиру допуне истраге против Зорана Марјановића (40), оптуженог за Јеленино убиство.

Додатне анализе

– Додатно вештачење трагова крви било је наложено да би се утврдила њихова старост. Реч је о трагу пронађеном у аутомобилу „мерцедес“ који су користили Марјановићи. Ни додатним анализама није било могуће са сигурношћу утврдити колико дуго је Јеленина крв била у колима. Идеја је била да се докаже да ли се крв у колима налази од 2. априла 2016, када је певачица убијена, или је траг ту био и раније. Међутим, утврдити тако нешто је немогуће – објашњава наш извор и додаје да је траг крви невидљив голим оком.

Према његовим речима, овим анализама комплетирана је допуна истраге против осумњиченог Зорана и питање је дана када ће нова оптужница против њега бити подигнута.

– Овај налаз није од кључне важности за истрагу, јер Више тужилаштво сматра да постоје други битнији докази који могу бити употребљени против Марјановића. С обзиром на то да су додатна вештачења завршена, јер је ово био последњи налаз који се чекао, ускоро се очекује подизање нове, треће оптужнице по реду – додао је саговорник Курира.

Двапут враћали оптужницу

Подсетимо, Зоран Марјановић оптужен је да је 2. априла 2016. на насипу Црвенка убио супругу Јелену. Оптужница против њега најпре је подигнута у фебруару 2018, али је два пута враћана на допуну. Током последњих додатних вештачења рађено је просторно-временско вештачење, анализиран је исказ сведока Милана Радића, допуњено је вештачење снимака с камера на кући породице Јаховић, као и вештачење базних станица, али и брис огреботине на Зорановој руци.

Марјановићи имају објашњење
Тврде да се сама посекла

Како је Курир раније писао, Марјановићи тврде да је Јеленина крв у аутомобил доспела када се она, неколико дана пре бруталног убиства, сама посекла на гепек „мерцедеса“.
– Тако је већа количина њене крви завршила на задњем седишту. Као доказ за то, Марјановићи помињу фотографију у Јеленином телефону, јер је она после те незгоде сликала посечену руку мобилним. Како тврде, те фотографије су и након њеног убиства биле у њеном телефону – објаснио је раније наш извор.

Додатна вештачења

x Просторно-временско вештачење – показало да је бициклиста могао да види Јелену и Зорана на месту убиства
x Старост Јеленине крви на седишту аута – није могуће утврдити
x Вештачење огреботине на Зорановој руци – није нађен Јеленин ДНК
x Вештачење базних станица – Зоранов телефон био искључен у време злочина

 

Извор: Курир.рс/ Јелена Спасић- Јелена Ивић