Издвајамо Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ УПОЗОРАВАЈУ НА СНЕГ! Захлађење у уторак, ујутро МИНУС и у градовима!

После правих пролећних температура стиже нам снег! РХМЗ издао је упозорење на стварање снежног покривача, који је на снази до уторка.

„У понедељак (11.03.) увече и током ноћи ка уторку (12.03.) у брдско-планинским пределима стварање и повећање снежног покривача. У пределима изнад 1.000 м од 10 до 20 цм новог влажног снега, углавном у југозападној Србији“, наводи се на њиховом сајту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Током данашњег дана нас очекује повремена киша, а на западу и југозападу земље ће падавине бити најобилније, док се у брдско-планинским пределима прогнозира чак и снег. Током читавог дана дуваће јак северозападни ветар. Максимална дневна температура ће се кретати између 8 и 14 степени Целзијуса – каже метеролог Ђорђе Ђурић и додаје да се током целог дана очекује констатни пад темпертуре.

Други дан ове радне недеље доноси потпуну промену времена, додатни пад температуре и јак ветар.

– У уторак ујутру се у јужним и западним крајевима земље очекује снег будући да постоје услови за ову врсту падавине. На северу земље ће бити суво и сунчано време, док се у току дана у нижим крајевима земље прогнозира киша, а брдско-планинским пределима снег – објашњава Ђурић.

Среда доноси хладно јутро са мразем и температурама у минусу.

– Најављује се слаб и умерен мраз, али ће темепратура доста пасти, те се очекује да ујутру жива у термометру буде између минус 5 степени и нултог степена. Током дана се очекује суво и мало топлије време, а максимална дневна температура ће бити између 8 и 14 степени.

 

Извор: Курир.рс/Тањуг/Блиц