Србија

СКАНДАЛ У НОВОМ ПАЗАРУ НА ПРОТЕСТУ ОПОЗИЦИЈЕ: Дошао заменик ВЕСЕЉИЈА, човек који хоће да УЗМЕ САНЏАК ОД СРБИЈЕ!

Заменик Kадрија Весељија у ПДK Дакле Весељи послао директно свог заменика да помогне Боску, Ђилсу и Јеремицу!

У Новом Пазару се одржава протест „1 од 5 милиона“ у организацији СДА Сулејмана Угљанина. Овај протест је организован у време најжешћих напада Харадинаја на суверенитет наше земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На челу овог протеста је Сулејман Угљанин који се залаже за аутономију Санџака, а који је такође пружио подршку Ђиласу, Јеремићу и Обрадовићу управо у моменту када је из Приштине стигла оштра провокација у виду платформе за коју су аналитичари оценили да представља неформалну објаву рата Србији

На овом скупу „почасни гост“ је ни мање ни више него Реџеп Хоти, заменик Kадрија Весељија, човек који има екстремне ставове, од којих је један да Санџак треба одвојити од Србије.

Хоти такође каже да подела Kосова није на дневном реду, а када би била, онда би Kосово требало да узме Санџак и део југа Србије.

“Kосово и Албанци имају добар геостратешки положај. Имају САД и НАТО, имају подршку северне Македоније и званично признање од свих суседних земаља, изузев Србије”, рекао је Хоти у интервјуу за приштински портал Лајми, преноси Б92.

Додао је да је Kосово “организована институционална држава, која има своје војне и полицијске снаге, једно од чуда овог времена за регион, па се због свега овога може разумети то што политичка елита у Србији провокацијама и лажним вестима долива уље на ватру” сталним заговарањем поделе Kосова.

Хоти каже да Београд поделу Kосова сматра стварном опцијом како би се спречило стварање “велике Албаније”, од које, како каже, “српска држава има страх”. Стога „косовски политички фактори треба да буду уједињени када је реч о односима са Београдом“, рекао је.

 

Извор: Espreso.rs