Србија

КРИЗНИ ШТАБ СЕ ОГЛАСИО: У овом граду је алармантна ситуација, апелујемо на…

Епидемиолошка ситуација на територији града је озбиљна, оценио је Кризни штаб града Јагодине за ванредне ситуације на данашњој седници у проширеном саставу.

Закључено је да директори здравствених установа, вртића, основних и средњих школа, као и руководиоци високошколских установа, јавних предузећа, привредних субјеката, јавног превоза и медија појачају своје активности у циљу повећања броја вакцинисаних против корона вируса. Упућен је и апел родитељима да одложе сва славља која се односе на децу, од рођендана до прославе пунолетства, и да родитељи и просветни радници утичу на децу да не организују приватне журке. На седници је упућен и апел Јагодинцима да поштују епидемиолошке мере, односно носе заштитне маске и држе физичку дистанцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кризни штаб за ванредне ситуације града Јагодине констатовао је да се постојећи тренд повећања инфицираних, хоспитализованих и преминулих од корона вируса на територији града Јагодине може зауставити само вакцинисањем и поштовањем мера прописаних одлукама Кризног штаба Републике Србије.

Према речима директора Дома здравља у Јагодини Дарка Милетића, дневно се обави преко 300 прегледа, а последњих недељу дана дневно је позитивно од 80 до 100 пацијената, на болничком лечењу је 77, а на респиратору 11 пацијената. Због тога се посебно апелује да се грађани вакцинишу, јер ће се, како је речено, само на тај начин смањити велики притисак на ковид амбуланту и ковид одељења у Јагодини.

Седници Кризног штаба града Јагодине за ванредне ситуације присуствовало је руководство града Јагодине, директори свих основних и средњих школа, вртића, директори Опште болнице, Дома здравља, лекари из ковид одељења, представници Полицијске управе у Јагодини, Безбедносно-информативне агенције у Јагодини, директори јавних предузећа, представници привреде и Црвеног крста.

Извор: Новости