Издвајамо Србија

ГОЦА НАСЛЕДИЛА ШАБАНОВУ ПЕНЗИЈУ: Од цифре ће вам се завртети у глави, ево колико ХИЉАДА ЕВРА ће добијати

Фото: Јутјуб

Месец дана од када је преминуо легендарни певач Шабан Шаулић, његова удовица Гордана Шаулић добила је решење о пензији коју ће убудуће примати, а коју је наследила од покојног супруга.

Шаулић је неколико деценија уплаћивао доприносе у Аустрији, на основу чега ће Гоца добијати пензију од 3.600 евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Шабан је више од 30 година уплаћивао доприносе и плаћао порез у Аустрији, због чега је стекао њихову пензију. Нажалост, није стигао да у њој ужива јер је прерано отишао, али је зато његову пензију наследила Гоца – прича извор близак породици Шаулић.

Како је објаснио, тај износ не може да се пореди са месечним примањима које је Шабан током живота зарађивао од музике, али је у неку руку утеха породици да ипак неће остати без новца.

– Шабан је месечно зарађивао хонораре каквим је мало који певач могао да се похвали, а тако је било буквално од почетка његове каријере. Био је један од омиљених певача на ромским весељима, а за неколико сати певања на свадбама, добио је и до 15.000 евра. Ни велики бакшиши га нису заобилазили, а волео је шаком и капом да дели вишак својим музичарима. Био је један од плаћенијих и заузетијих, ако не и најангажованији певач на нашој естради, а његова породица је навикла на високи стандард живота. То ће сада, упркос великој пензији, ипак морати да се промени – објашњава извор.

Како каже, Гоца вероватно више неће моћи да тргује некретнинама као раније, али ће бар имати Шабанову пензију, од које ће моћи пристојно да живи.

– Познато је да је Гоца годинама развијала бизнис са препродајом некретнина и то јој је ишло од руке. Део новца од Шабанових наступа је улагала у некретнине које би реновирала, а потом продавала за много више пара. Али сада неће моћи да се бави тим послом јер новца за улагање више нема, али ће бар живети боље него већина људи у Србији.

Како још објашњава извор близак породици преминулог Шаулића, његова одлука да доприносе уплаћује у Бечу, где је и живео деведесетих година прошлог века, испоставила се као паметан потез.

– Није Шабан уплаћивао доприносе због иностране пензије, већ само због тога што тих година та зона није била прецизно правно регулисана. Сав порез од прихода уплаћивао је такође у Бечу, јер је имао и њихову радну дозволу – каже извор и додаје: Сада се показало да је донео праву одлуку, јер би његова жена у Србији могла да наследи пензију од 300 евра, док ће из Беча сваког месеца стизати 3.600 евра, до краја њеног живота.

 

Извор: Курир.рс/ВиП