Издвајамо Свет

МАСАКР СЕ НАСТАВЉА?! Нова експлозија! Мртви се не могу пребројати

Детонација одјекнула главним градом

Нова експлозија одјекнула је данас у Колумбу, главном граду Шри Ланке. Како преносе медији, до експлозије је дошло док су специјалци покушавли да је детонирају. За сада нема информација о могућим жртвама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дан након масакра на Шри Ланки, када је у серији напада бомбаша самоубица страдало 290 особа, а повређено више од 500, локална полиција врши рације широм земље у потрази за осумњиченима за напад. Последње информације указују да је иза напада стоји локална исламистичка група, која је планирала и већи покољ.

Мада нема података о подлеглима у данашњој експлозији, 290 особа већ је погинуло, а 500 је повређено у осам ескплозија које су се догодила на дан када се обележава Ускрс по Грегоријанског календару. Мета напада биле су три цркве, три лукусзна хотела у престоници Коломбу и једна мањи хотела у преграђу. Власти Шри Ланке објавиле су да је за нападе одговорна је екстемистичка група НТЈ (Натионал Тхоwхеед Јаматх), а приведене су 23 особе.

Експлозија поред цркве
Према последњим информацијама, експлозија се наводно догодила у близини цркве, а не у самој цркви. РТ пише да је у ваздух одлетео комби у близини цркве дом су специјалци покушавали да детонирају бомбу. Званичници се нису изјашњавали о овој експлозији.

Раније, полиција Шри Ланке објавила је да је један од бомбаша самоубица који се разнео у хотелу „Шангри-ла“ идентификован као Инсан Силаван. Он је, како се наводи, власник фабрике. Сумња се да је био у контакту са бомбашима из Дематагода, предграђа Колумба. Реч је о једној од последњих експлозија које су се догодила неколико сати након прев серије од шест експлозија.

Такође, полиција је пронашла 87 детонатора за бомбе на главној аутобуској станици у Колумбу. Ова информација долази након што је председник Шри Ланке Маитрипала Сирисена прогласио ванредно стање у целој земљи од поноћи, саопштено је из његове канцеларије.

 

Извор: Блиц/ Ало.рс/ Б. П.