Русија

ПАНИКА! ПРОЦУРИЛЕ ШОК ИНФОРМАЦИЈЕ О ПУТИНУ ИЗ КРЕМЉА: Ако је ово тачно…

Председник Русије Владимир Путин доста се изоловао у последње време од својих генерала и најближих сарадника. Последње одлуке које је доносио биле су искључиво његове, а аналитичари америчког нестраначког и непрофитног траста RAND Corporation тврде да је то зато што ником више не верује.

Према последњим информацијама из Кремља, најближи Путинови сарадници, укључујући министра одбране Сергеја Шојгуа, више му ни не откривају све са фронта у Украјини у страху да би он могао да предузме неке погрешне кораке, који би их све коштали функција, можда и живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У Кремљу тренутно влада осећај параноје и сумњичавости за све. Путин је брз на обарачу када је реч о казнама за грешке, па руски војни лидери све мање њему саопштавају шта се дешава у Украјини. Знају да би било какав неуспех могао много да их кошта – сматра Дара Масикот, стручњак РАНД-а у колумни за Неw Yорк Пост.

РАНД сматра да је изоловани Владимир Путин много опаснији од “присутног” и “комуникативног” Путина.

– Кад је изолован, доноси снажније, екстремније одлуке. Такав изоловани Путин био би спреман и на сукоб с НАТО-м – каже Масикот.

Путин је већ знао да прибегне озбиљним претњама, међутим ниједну од њих још није спровео у дело.

Кад је крајем фебруара прошле године покренуо напад на Украјину, рекао је да ће се свака земља која покуша да интервенише суочити с последицама „какве још није видела“.

Упркос томе, Запад је Украјини послао милијарде и милијарде војне и хуманитарне помоћи.

Извор: Информер/Медији