Русија

РУСИ У ШОКУ! Пригожин преузима Вагнер групу?!

Син Јевгенија Пригожина, Павел, предузима кораке како би преузео контролу над Вагнер групом.

Син покојног Јевгенија Пригожина, Павел (25), предузима кораке како би преузео контролу над Вагнер групом, иако руски председник Владимир Путин жели да на том месту види другог комаданта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он преговара са руском националном гардом Росгвардијом о томе да се плаћеничка организација поново укључи у борбу у Украјини, саопштио је Институт за проучавање рата, позивајући се на истакнути Телеграм канал повезан са групом.

Овај потез би обезбедио алтернативног вођу команданту Вагнера Андреју Трошеву, који је потписао уговор са министарством одбране и кога је Владимир Путин јавно прихватио, придруживши му се на састанку прошле недеље. То указује да је „неко особље Вагнера заинтересовано за окупљање око алтернативе која је повезана са Пригожином за Кремљ и Трошева који је повезан са Министарством одбране“, наводи ИСВ, преноси Скај њуз.

„Нејасно је шта Кремљ мисли о односима између Вагнерових елемената и руске владе“, саопштио је истраживачки центар.

Росгвардија је директно подређена председничкој администрацији, због чега је „Путиново јавно прихватање Трошева и потчињавање Вагнерових елемената руском МО вредно пажње“, кажу аналитичари са седиштем у САД.

Извор: Курир