Издвајамо Србија

ЊЕГОВОГ СИНА СВАКО ВЕЧЕ ГЛЕДАТЕ У ХИТ СЕРИЈИ „УБИЦЕ МОГА ОЦА“! Ово је доследни наследник Мише Јанкетића (ФОТО)

Један од највећих српских и југословенских глумаца, Миша Јанкетић, умро је данас у Београду у 80. години.
Миша Јанкетић иза себе је оставио велики број легендарних улога по којем ће га памтити како људи у Србије, тако и цео регион.

Фото: Јутјуб

Наш легендарни глумац иза себе је оставио супругу Свјетлану Кнежевић, познату балерину, као и децу Иву, Милицу, Радомира и Марка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милица Јанкетић, млађа Мишина ћерка, као и Марко Јанкетић кренули су очевим стопама, и баве се глумом.

Милица је позната свима који гледају другу сезону серије „Ургентни центар“, док је Марко Јанкетић, Мишин син, публици одавно познат из серије „Убице мога оца“.

View this post on Instagram

#markojanketic#mrcilonematepola

A post shared by Iva Ciric👑❤ (@ciriciva_janketicusa) on

Марко Јанкетић у овој серији игра једну од главних улога. Наиме, Марко глуми инспектора Мирка Павловића, најбољег пријатеља и колегу Вука Костића.

Син чувеног глумца који је попут оца ненаметљив, а добар са речима:

– Глумци углавном нису срећни када су превипше експонирани, јер када те има свуда, осећаш се огољено. То негде треба дозирати. Трудим се да причам ствари које су сувисле. Нисам мудрац, нисам филозоф, нисам баш нарочито поткован животом па да делим животне лекције. Имам одговорност према послу, имам стечену неку етику, неке принципе које се тичу мог посла и трудим се да то испоштујем максимално – каже Марко у својим интервјуима.

Марко Јанкетић публици је познат и по својим улогама у филмовима „Бићемо прваци света“, „Кругови“, „Бранио сам младу Босну“, а своју прву улогу остварио је у филму „Три палме за две битанге и рибицу“.

Марко је кренуо очевим стопама, а на питање да ли му родитељи као позната глумачка имена дају савете у вези са послом који их је спајао, Марко је рекао:

– Они се мењају од филма до филма, од представе до представе, у зависности до тога шта радим у том тренутку. А родитељи ме подржавају онолико колико сам ја задовољан и срећан.

 

Извор: srbijadanas.com