Издвајамо Свет

ДАНАС СЕ РАСПАО СВЕТ КАКАВ ПОЗНАЈЕМО: Трамп уперио прстом ка Путину, а онда почео да моли! Руски председник му се СМЕЈАО У ЛИЦЕ

Састанак је трајао сат и по времена

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп одржали су састанак у Осаки где је у току самит Г20. Разговор је трајао сат и по времена, а како је саопштила Бела кућа, двојица лидера разговарала су о Ирану, Сирији, Венецуели и Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оба председника су изјавила да би побољшање билатералних односа било корисно не само за Русију и САД, већ и за остатак света. Такође, сложили су се да наставе разговоре о контроли наоружања, а Трамп је Путину рекао да Кина треба да буде укључена у расправе о том питању.

Амерички председник рекао је данас, у шали, руском председнику да се не меша у изборе у САД.

На питање новинара да ли ће покренути питање мешања у изборе на састанку са Путином у Осаки, где се одржава самит Г20, Трамп је рекао:

– Да, наравно да хоћу – пренео је Ројтерс.

Фото: Јутјуб

Потом се, смешећи се, окренуо ка Путину и уперио прстом ка њему.

– Не мешајте се у изборе, молим вас. Не мешајте се у изборе – рекао је Трамп, наводи Политико.

Путин је, такође, с осмехом реаговао на целу ситуацију.

Трамп је на почетку састанка рекао да планира да разговара о питањима трговине и разоружања с Путином.

– Велика је част бити с председником Путином. Његови представници, моји представници имају много ствари за расправу, укључујући трговину и разоружање, можда мало и протекционизам – навео је Трамп.

Путин је рекао да верује да је састанак с Трампом добра прилика да се настави дијалог након самита у Хелсинкију, где су се двојица лидера састала 2018. године.

– Не могу да се не сагласим са председником САД, имамо о нечему да разговарамо – рекао је Путин након што је Трамп открио новинарима да ће теме састанка бити трговина, разоружање и протекционизам.

Ово је први састанак двојице лидера након што је Трамп отказао разговоре са Путином, који је требало да се одрзе у Аргентини на маргинама самита Г20 у децембру 2018. године.

Од тада, два председника једном су разговарала телефоном, у мају 2019. године.

 

Извор: Телеграф.рс/rs.sputniknews.com/Тањуг