Издвајамо Регион

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Србин се враћао из Грчке, а на 50 километара од границе му се десило нешто због чега је СВЕ АЛАРМИРАО!

Фото: Јутјуб

Невероватно!

На фејсбук групи Ливе фром Грееце З.Д. написао је статус упозорења свим туристима из Србије који се враћају са летовања из Грчке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, како је описао у статусу њега је аутомобил бугарских таблица покушао да заустави на неких 50 километара од границе и опљачка. Преносимо статус како бисте видели о чему се ради:

„Поздрав свима.… данас сам ушао плански на групу због једног обавештења-упозорења!!!! На повратку јуче из Грчке налетео сам, на неких 50 км од границе, на БМW 3 бугарских таблица који је покушао да ме заустави као да му треба нешто… Читао сам раније о томе и не верујем да ми се десило… НИКАКО немојте да стајете… одустали су после два претицања и окренули се…”, написао је З.Д.

Све је већи број грађана Србије који на путу за Грчку постају жртве друмских разбојника, који их пљачкају или варају продајући им лажно злато. Ови модерни „хајдуци“ углавном су румунски или бугарски држављани, а туристе вребају на путу Солун-Евзони, као и на делу ауто-пута код Аспровалте.

Они често са собом имају ометаче мобилних телефона како жртва не би позвала стручну службу за помоћ. Док наивни туристи који се зауставе покушавају да помогну и реше проблем „несрећном путнику“, друга екипа одлази до возила које је туриста оставио и узимају му торбицу, новчаник, телефон и све што је оставио незаштићено – зато будите опрезни на путоивању

Извор: Ало