Издвајамо Свет

ПОГИНУЛА ТРУДНА У СТРАШНОЈ НЕСРЕЋИ: Кијану Ривс сахранио СВЕ КОЈЕ ЈЕ ВОЛЕО и остао потпуно САМ НА СВЕТУ! Планета плаче над његовом судбином

Туга!

Кијану се враћа на велика врата- овог пута гледаћемо га у четвртом наставку популарне „Приче о играчкама“. Кијану ће позајмити глас мотоциклисти Дјуку Кабуму, који је у цртаном приморан да се суочи са сопственим страхом од неуспеха, а нико не зна боље да се суочи са страховима од Кијану Ривса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чак и они најтврђи на сузама не остају равнодушни на биографију Кијану Ривса (54), оствареног глумца који иза себе има невероватан број несрећа и трагедија.

Кијану је син дизајнерке и плесачице Патрише Тејлор и вечно одсутног оца геолога Самјуела Ривса који је на крају завршио у затвору, а будућност глумцу није спремала ништа лепо – само шокантне трагедије и болести.

Када је Кијану имао три године, Самјуел их је напустио, а Патриша, иначе из Есекса, кренула је да сели децу – прво на Хаваје, потом у Аустралију и Њујорк, да би се потом скрасили у Канади. Семјуел је касније завршио и у затвору због трговине опијатима, а одрастање без оца за глумца је одувек била болна тема.

– Прича мене и мог оца је страшно тешка, пуна бола и разочарања – рекао је својевремено. Кијану је имао 13 година када је последњи пут видео оца. Самјуел је пробао да ступи у контакт са њим деведесетих, али Кијану није био заинтересован.

Кијану је остао и без своје партнерке Џенифер Сајм која је погинула 2001.године у стравичној несрећи са свега 28 година. Џенифер и Кијану су пре несреће чекали девојчицу, Аву, али дете је било мртворођено.

Кијану је пет година после смрти Џенифер Сајм рекао: „Туга мења облик, али никада не нестаје. Људи погрешно верују да можете да једног дана, после борбе, кажете да је туга нестала и да се осећате боље. Ти људи греше. Када људи које волите оду, остајете сами“.

После тога, Кијану није падало на памет да се ожени.

– Знате, ја сам усамљени тип. Немам никог у животу. Ако би се и десило да неко уђе у мој живот, волео бих и поштовао ту особу. Да, волео бих да м исе то деси – рекао је недавно.

Кијану је имао кратку везу са Сандром Булок и Софијом Кополом, али чињеница коју и сам истиче је да је Џенифер била љубав његовог живота.

Он и Џенифер су се упознали 1998. године, на промотивној свирци његовог бенда. Како каже Кијану, одмах су се заљубили једно у друго.

Бадње вече 1999. године дочекали су у сузама – те вечери која је требало да буде најсрећнија у њиховом животу, Ава је мртворођена.

Џенифер и Кијану повукли су се свако за себе. Њихова љубав није могла да издржи терет те туге и после пар недеља су раскинули.

Две године касније, Џенифер је отишла на журку коју је приредио Мерилин Менсон. Будући да је пила, са журке ју је кући одвезао неко од пријатлеја. Међутим, Џенифер је пијана села у кола како би се вратила назад на журку и ударила у гомилу паркираних аутомобила. Погинула је на лицу места.

Кијану је говорио о томе да је једва поднео вести о њеној смрти, али и да је део те туге изместио у лик Џона Вика.

– Мислио сам да ће то бити добра подлога за филм. Знам како се Џон осећао. Туга и губитак никада не одлазе из вашег живота – рекао је тада Кијану.

ЖИВОТ КИЈАНУ РИВСА

Кијану је, иначе, 1993. године остао и без најбољег пријатеља, Ривера Феникса, који је умро са свега 23 године на једној журки.

Ривер се просто срушио, а истрагом је утврђено да га је убила превелика количина опијата. Кијану је говорио о томе колико и данас пати за њим, јер Ривер му је био попут старијег брата. Они су и глумили заједно у филму из 1991. године „Мy оwн привате Идахо“. Након тога, дали су један заједнички интервју у којем му Кијану, између осталог, говори:

– Одувек сам те волео Ривер. Ти си ми најбољи пријатељ, а таквих немам много.

Кијану је у то време имао 23 године и снимао је филм „Брзина“ са Сандром Булок.

Ту је била и вест о томе да његова млађа сестра Ким болује од леукемије. Кијану је, иначе, раних деведесетих година потпуно преузео бригу о њој.

Иначе, Кијану се сматра најплеменитијим човеком Холивуда. Много пута ухваћен је у доброчинствима које је желео да сакрије – тако је 1997. године обишла његова папарацо слика на којој дели своје пиће са бескућником. Зна се и да је једном приликом, док је летео за Калифорнију, авион морао да принудно слети, а Кијану је организовао превоз до одредишта за све путнике.

На крају, ту је и недавна вест због које је прозван и највећим џентлменом Холивуда.

Како је могуће преживети све то и опет бити проглашен практично ходајућим анђелом? Кијану је и о томе говорио.

– Ако сте били брутално ломљени а опет скупили храбрости да будете нежни према другим живим бићима, онда сте заправо фрајер са срцем анђела.

 

Извор: Жена/А.К.