Регион

ЈАСМИНИНО ТЕЛО 19 ГОДИНА БИЛО У ЗАМРЗИВАЧУ: Случај који је шокирао коначно добио судски епилог! Кости ће моћи да почивају у миру

Фото: Јутјуб

Случај који је згрозио Хрватску, али и јавност на читавом Балкану, коначно је добио судски епилог, након што је суд у Вараждину решио да подигне оптужницу против сестре убијене.

Жупанијско државно тужилаштво у Вараждину подигнуло је оптужницу против Смиљане Срнец коју сумњиче да је своју сестру Јасмину Доминић убила, а затим њено тело сакрила у замрзивач у породичној кући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пет снажних удараца у главу
Портал Индекс је пренео саопштење тужилаштва у целости:

– Жупанијско државно тужилаштво у Вараждину је, након спроведене истраге, подигло пред Жупанијским судом у Вараждину оптужницу против хрватске држављанке Смиљане Срнец (45) због почињења казненог дела убиства из чл. 110. Казненог закона. (11. 7. 2019.)

Оптужницом се ова 45-годишњакиња терети да је током лета 2000. године у породичној кући у Паловцу задала својој сестри Јасмини Доминић (42) најмање пет снажних удараца тврдим предметом у главу и нанела јој је том приликом вишеструке преломе костију у подручју главе, па је 23-годишњакиња преминула услед задобијених повреда – стоји у оптужници.

Да подсетимо, Јасминино тело је пронађено сакривено у замрзивачу, средином фебруара ове године и то 19 година након што је пријављен њен нестанак. Након опсежне истраге коју је спровела хрватска полиција, приведено је више сродника преминуле на информативни разговор, а као осумњичена да је починила убиство, ухапшена је њена сестра.

 

Извор: Index.hr/ Ало.рс