Спорт

Невероватна прича! ПОВРАЋАО УСРЕД УТАКМИЦЕ И ГУБИО СНАГУ! Овај човек је спасао Новака направио га неуништивом машином!

Светски број један, Новак Ђоковић је лета 2010. године био у Хрватској где је наша репрезентација славила са (4:1), тада је Ноле имао консултације са Др. Игором Четојевићем, његовим нутриционистом.

Четојевић је рекао Ђоковићу да разгиба десну док је узео његову леву руку и ставио на стомак. Доктор је потом гурнуо Ђоковићеву десну руку ка доле и рекао Новаку да пружи отпор. Снага коју је тада осетио која га је држала чврство је баш оно што је тада требао да осети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потом је дао Ђоковићу парче хлеба. Рекао је зачуђеном Новаку да га не једе већ да га држи уз стомак са својом левом руком док је овај гурао опет ка његовој десној руци. На Новаково одушевљење бол је био много слабији.

Баш као што је доктор и очекивао, његов тест је открио да је Ђоковић осетљив на глутен, протеине које су могле да се нађу у житарицама и другој пшеничној храни. Осврућући се назад, то је моменат када је Ђоковић открио разлог због кога је тешко издржавао мечеве и које је често морао да преда, то је прекретница у његовој каријери када се његов начин живота променио, да би потом 12 месеци касније постао светски број један!

Од тога да је морао да предаје мечеве (од чега је био прозван од својих колега у неколико наврата) до тога да је најбољи атлета света у тенису, комбинујући стамину и снагу са флексибилношћу и брзином! Постао је светски број један од 2011. године, да би га повреда рамена 2017. године избацила из АТП тура.

Сарадња њих двојице датира од Аустралијан Опена, када доктор није имао превише интересовања за тенис, да би код његове куће на Кипру док је мењао канале на телевизору на предлог своје жене одгледао меч четврт финала између Новака и Жо Вилфред Цонге. Водио је Србин 2:1 у сетовима када је доживљавао стандардне муке са дисањем, до те мере да је повратио током тоилет паузе. Његова снага је опала и освојио је још само четри гема да би Францус победио на мечу 7-6, (8), 6-7 (5), 1-6, 6-3, 6-1.

Гледајући утакмицу Четојевић је одмах знао шта није уреду. Погодио је да је Ђоковић имао проблеме са дисањем која је последица његов неизбалансираног дигестивног система који је био окидач да му се токсини скупљају цревима.

Четојевић и Срђан Ђоковић су имали заједничког пријатеља и шест месеци касније доктор је урадио тест са хлебом која је потврдила његове првобитне сумње.

Он је рекао Новаку да храна изазива његове физичке проблеме и утиче на психичко стање. Рекао му је да му може помоћи тако што ће да развије дијету која би одговарала његовом телу и која би трансформисала његово тело и здравље.

Остатак приче знате сами, да вас подсетимо, Ђоковић је већ следеће године освојио Аустралијан опен, а у финалу је победо Енди Мареја, да би потом придодао још 12 Грен слем титула својој колекцији!

Веома води рачуна шта уноси у тело и промовише овај начин живота преко својих друштвених мрежа, а снима и филм са познатим холивудским звездама о томе!

 

Извор: Ало.рс