Србија

ЗАКАЗАНА НОВА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Разматра се увођење ковид пропусница 24 САТА у свим затвореним објектима

Фото: Јутјуб

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да ће следеће седмице бити одржана седница Кризног штаба на којој ће, између осталог, бити разматрано евентуално увођење ковид пропусница и у другим објектима.

Брнабић је казала да је та опција увек на столу, али да је било примарно да се ковид пропуснице уведу тако да се смањи било каква могућност злоупотребе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Учили сми од других земаља и цланица ЕУ, гледамо како да нешто има ефекат а не буде маркетиншка мера коју ће сви да поздраве, а да у пракси не значи много“, рекла је Брнабић на панелу „Имунизација младих“, који је одржан на Факултету организационих наука.

Премијерка је казала да медицински део Кризног штаба и даље заговара да се ковид пропуснице уведу 24 сата у свим затвореним просторима, осим у продавницама, али да је важно како спровести контролу поштовања те мере.

„Много је важније да људи виде да се спроводи контрола тамо где су уведене пропуснице него да се уведу свугде, а да нема контроле. То је изузетно тешко спровести. Хтели смо да дамо јасну поруку да ће ширити обим ковид пропусница, али и да тако да то може да се спроведе и да се санкционишу они који крше ту меру“, рекла је Брнабић.

„То је разлог зашто идемо у постепено уводјење, али то је увек на столу. Најважније да заститимо животе и здравље и здравствени систем, али и економију јер је ова пандемија изузетно скупа“, нагласила је Брнабић.

Истакла је да је важно да се води рачуна и о ментаалном здрављу нације, посебно младих, којима је, како је истакла, пандемија вируса корона много узела.

Оценила је да је епидемијска ситуација у Србији сваким даном све боља, али да не значи да ће тако остати, нарочити, ако се, како је истакла, не повећа обухват вакцинације.

Извор: Танјуг