Србија

Разлог паљења заставе Србије у Шиду! Усташе натерале дечака да запали барјак, а ови детаљи ће вас РАЗБЕСНЕТИ и запалити вам ГНЕВ у очима!

Дечак (14) из Шида кога су тројица вршњака хрватске националности под претњом батинама натерали да запали српску заставу је унук извесног Петра Марјановића, познатог симпатизера четничког покрета у том месту, кога зову Четник.

Марјановић је, како тврди извор из тога града, толико загрижен да је чак своју кућу уступио на коришћење четничком покрету, те је сада више него јасно да је реч о националној мржњи.

Како се сазнаје, тројица насилника су идентификовани и они би требало да буду саслушани пред тужиоцем. Из Основног тужилаштва су рекли да њима није поднет извештај нити кривична пријава поводом инцидента у Шиду, те да се обратимо Вишем јавном тужилаштву, који нам нису одговорили на питања да ли су дечаци дали исказе и како су се бранили.

За овај инцидент јавност не би ни сазнала да спорни видео није обелоданило удружење грађана Српски витезови из Шида, које је случај одмах пријавило полицији.

Подсетимо, инцидент се десио у суботу увече после ноћног изласка. Тројица дечака хрватске националности су друга Србина мимо његове воље натерали да узме упаљач и пали део по део заставе, док се они смеју и снимају уз националистичке повике – „Нека гори српска застава“, Гори, пи*да му материна“ и „Убиј, закољи, да Србин не постоји“ и друге покличе.

Снимак се, пошто је обелодањен, веома брзо проширио друштвеним мрежама и изазвао згражавање становника тог округа, а дечак који је запалио заставу се, потресен због осуде суграђана и јавности, извинио и окачио снимак на коме љуби српску заставу.

– Извињавам се свим грађанима Србије и свим људима који живе у Србији што сам запалио српску заставу. Ово се стварно више никад неће догодити – поручио је малолетник, пришао српској застави и пољубио је.

 

Извор: Ало.рс/ Република/ Srbijadanas.com