Србија

Заев руским преварантима дао ШОКАНТНЕ податке: НИЈЕ ВУЧИЋ АМЕРИЧКИ ЧОВЕК – ЕВО СА КИМ ЈЕ ПОВЕЗАН …

Разговор руских пранкера са македонским премијером Зораном Заевом изазвао је прави мали земљотрес на Балкану. Спутњик је објавио разговор с преварантима.

Подсетимо, двојица руских „пранкера“ сместили су северномакедонском премијеру Зорану Заеву разговор, представљајући се као некадашњи украјински председник Петро Порошенко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У разговорима са Заевим, којих је, како су рекли за Спутњик, било пет, рекли су северномакедонском премијеру да да мито Васељенском патријарху Вартоломеју за независност македнске цркве. Заев је саопштио лажном Порошенку да је спреман да плати патријарху Вартоломеју 100 хиљада долара у кешу.

„Парнекери“ су у име Порошенка саопштили Заеву да Македонија има „одличне шансе“ и „може да покрене процес“ добијања аутокефалије. Наведено је да реализација „овог услова, између осталог, такође може да помогне“. При чему се предлаже „сума са попустом“. „Ја сам платио више од 150 хиљада“, саопштио је „Порошенко“.

Било је речи о и Косову, подели територије, а помињао се и српски председник Александар Вучић и косовски Хашим Тачи. Заева је, у разговору, бринула размена територије и што је Вучић „руски човек“. Сам Заве покушао је претходни дан све да демантује, признавши додуше да је разговарао са „пранкерима“. Како је рекао, након објавлљивања тог разговора на друштвеним мрежама, морао је да зове и Тачија и Вучића и да им објашњава шта се заправо догодило и шта је хтрео да каже.

 

Извор: rs.sputniknews.com