Србија

Појављује се кључни сведок на суђењу за убиство певачице Јелене Марјановић! ОВО ЈЕ НОВИ ПРЕОКРЕТ!

Суђење Зорану Марјановићу (41), оптуженом за свирепо убиство супруге Јелене (33) на насипу у Борчи 2. априла 2016. године, требало је да буде одржано јуче у Вишем суду у Београду, али је одложено за 28. мај.

Од почетка ванредног стања донета је одлука да судови у Србији поступају само по хитним и притворским предметима, док се сви остали одлажу до даљег из превентивних разлога због опасности од ширења коронавируса. Тренутно најпознатији оптуженик, подсетимо, брани се са слободе од 13. јула 2018. године након што је десет месеци провео у притвору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У наставку суђења преостало је да се саслуша још само Љубица Марковић, Јеленина тетка, која је бринула о њеној покојној мајци Зорици Крсмановић и била уз њу све до смрти. Њено сведочење предложило је тужилаштво како би се Љубица изјаснила о Зорановом и Јеленином браку, односно о томе да ли је њена сестра Зорица за живота икада изразила сумњу у то ко јој је убио ћерку.

– Марковићева је можда и најважнији сведок од свих до сада испитаних, јер је од Јелениног убиства до Зоричине смрти живела са певачицином мајком и бринула о њој.

Зорица се њој поверавала, причала јој је све. Самим тим, Љубица зна доста тога, можда и највише од свих чланова породице, пријатеља, познаника Марјановића и певачице – каже извор „Блица“.

Претходно је, за свега три претреса, саслушано укупно 18 сведока, од којих нико није директни очевидац злочина. Сви су махом изнели посредна сазнања о томе какав су однос имали Зоран и Јелена или су говорили о томе да су их на дан злочина приметили на насипу.

Као кључни доказ против Марјановића остаје тако његов мобилни телефон, који је, како је вештачењем утврђено, кобног дана искључио у 16.38 сати, када су он и Јелена стигли на насип заједно са ћеркицом Јаном, а укључио га тачно у 17.04 након што је, наводно, убио супругу.

У периоду од 16.56 до 17.04, према оптужници, Зоран је оставио малу Јану саму на насипу, отрчао у сусрет Јелени која је џогирала, задао јој осам смртоносних удараца непознатим предметом, а потом њено беживотно тело бацио у оближњи канал и вратио се по ћерку. То потврђује и блато са његових панталона које је, како тврди тужилаштво, идентично оном из канала.

Сам Марјановић је пред судом, па и у неколико наврата за Информер, одлучно негирао да има икакве везе са убиством супруге или било каква сазнања о томе ко је убица:

– Нисам убио Јецу, нисам крив, ја сам жртвено јагње! То је могао да учини само неки психопата! Док год ходам овом земљом, желим да помогнем да се пронађе убица моје супруге и евентуални саучесници

 

Извор: Блиц.рс