Издвајамо Русија

СУПЕРТАЈНИ РУСКИ ПРОЈЕКАТ: Овај руски хиперсонични авион леди крв у жилама Запада! (ВИДЕО)

Овај тајни авион, познат као У-71, део је Пројекта 4202 руског ракетног програма.  Из Русије ће бити у стању да стигне до Вашингтона за 45 до 50 минута, Њујорка за 40, а Лондона за 20 минута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Постоји веома мало информација о авиону а наводно може да развије брзину до 11.000 километара на сат. Овај авион је такође супер- покретан и способан да лети до „границе са свемиром“.

Тестови новог авиона се и даље настављају, иако се већ верује да ће Русија преузети нуклеарну предност у САД уз помоћ новог типа оружја до 2025. године.

„Трке у наоружању крајем прошлог века дале су прилику нашој земљи да оставе земље НАТО у заостатку што се тиче развоја одбрамбене индустрије и стварања четврте генерације оружја“, рекао је заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин.

„Пета генерација, будимо објективни, из више разумљивих разлога везаних за распад Совјетског Савеза, била је заглављена на нивоу дизајнерских оделења. Садашњи задатак наше одбрамбене индустрије је да ојача пету генерацију оружје закорачи у будућност. Морамо радити на шестој и седмој генерацији. Ми већ радимо на том развоју, и он је веома успешан, морам да кажем. То је потпуно ново и понекад непредвидиво оружје“, рекао је званичник.

Претпоставља се да је Рогозин је говорио управо о овом хиперсоничном авиону који је способан да носи нуклеарне бојеве главе.

Информације о пројекту процуриле су само у фебруару 2015. Званичници Пентагона признали су да ће ново руско оружје уништити план за систем ракетног штита око Русије док би ново оружје могло да учини САД апсолутно неодбрањивом.

У-71 је хиперсонични авион опремљен са електронским системом ратовања. Он ће моћи да преко САД и онеспособи све електронске станице за откривање на свом путу.

Из НАТО-а стиже информација да ће 24 хиперсонична авиона вероватно бити распоређена од 2020. до 2025. године у једној од регименти у 13. ракетној дивизије региона Оренбург. Из овог региона, У-71 ће бити у стању да стигне до Вашингтона за 45-50 минута, Њујорка за 40 а Лондона за 20 минута. Тако да ће бити немогуће открити га или пресрести.

Није тајна да Русија такође развија хиперсоничне крстареће ракете које могу да досегну циљеве на малим висинама. Тако да ће бити практично немогуће да за потенцијалне системе противракетне одбране да их оборе, јер су пројектили, уствари, аеродинамички циљи. Њихово пресретање је могуће само у границама 700-800 метара у секунди. Тренутно, НАТО нема такве ракете.

САД и Кина такође развијају своје авионе сличне руском У-71. Кинески развој је познат као Wу-14. Достигнућа америчких инжењера су много више ограничена. Пре неколико година, хиперсонични дрон Фалкон ХТВ-2 изгубио је контролу током 10. минута лета и срушио се.

 

Извор: Pravdareport.com