Србија

ПОЗНАТИ СРПСКИ ГЛУМАЦ ОСУЂЕН НА КУЋНИ ПРИТВОР!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Глумац је пред Основним судом у Сомбору осуђен на кућни затвор без наногице због сумње да је малолетника натерао на орални секс у сомборском Народном позоришту.

Београдски глумац Горан Јевтић (41) поднео је жалбу на пресуду Основног суда у Сомбору, који га је казнио са десет месеци кућног затвора због сумње да је починио недозвољене полне радње над малолетним Л. К., који је у то време имао 16 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, у жалби познати глумац тражи да буде ослобођен оптужби.

– Жалбе на пресуду поднели су Јевтић и његов адвокат, али и тужилаштво, које, за разлику од Јевтића, који тражи да буде ослобођен, захтева строжу казну за глумца – каже извор.

Он објашњава да су и пресуда и жалбе већ послати Вишем суду, који ће их разматрати.

– Пресуда која је донета може да буде укинута и цео поступак враћен на ново суђење. С друге стране, Виши суд има могућност и да пресуду потврди, као и да сам повећа или ублажи казну – каже наш саговорник.

Затворено за јавност

Он подсећа да је Јевтић осуђен на 10 месеци казне без електронског надзора, тј. без наногице којом би се пратило његово кретање. Ипак, како појашњава саговорник, то не значи да би глумац могао да напушта стан у ком би служио казну, без одобрења.

Може да игра у позоришту

По закону, за кривично дело за које је глумац Горан Јевтић неправоснажно осуђен запрећена је новчана казна или максимална казна до три године затвора.

– Уколико пресуда буде потврђена, Јевтић ће казну служити у свом стану, а уз одобрење суда могао би и да одлази на посао, што је у његовом случају позориште – објашњава саговорник.

Подсетимо, Јевтића је у марту Основни суд у Сомбору прогласио кривим због тога што је, како се наводи имао орални секс са малолетником.

Цео судски поступак био је затворен за јавност, али је наводно оптужница теретила глумца да је у августу 2014. обљубио шеснаестогодишњака тако што га је приморао на орални секс у тоалету Народног позоришта у Сомбору. Инцидент се догодио током журке која је одржана у вечерњим сатима, после манифестације Позоришни маратон.

Родитељи пријавили

Афера је испливала у јавност пошто су родитељи тинејџера поднели кривичну пријаву против глумца.

– Јевтић је од првог дана тврдио да није крив и да малолетника није присилио на орални секс – подсећа саговорник. Он, међутим, као ни његов адвокат Владимир Хоровиц наводе тужилаштва, као ни пресуду, нису желели да коментаришу.

Током судског поступка, који је трајао готово пуних пет година, саслушан је и Л. К., који је, према незваничним информацијама, остао при оптужбама да га је глумац, под дејством алкохола, натерао на орални секс.

Извор: Ало