Свет

ШОКАНТНО САЗНАЊЕ! Иза отмице Српкиње у Италији крије се ФИЛМСКА ПРЕВАРА! Немац био жртвено јагње, сви су имали УЛОГЕ!

Иза отмице српске држављанке у центру Торина, према до сада познатим информацијама, крије се такозвана „рип дил“ новчана превара, којом је Српкиња раније наводно насамарила једног од киднапера. Иза решетака су, након филмске сцене, завршила три Немца и један Аустријанац.

У јуну ове године у Милану, немачки држављанин који је јуче ухапшен као један од отмичара Српкиње, састао се са Српкињом како би извршио новчану трансакцију. Међутим, потпуно несвестан, постао је жртва њеног пакленог плана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Српкиња је требало да му замени новац, али му је уместо правих новчаница, дала 50.000 фалсификованих евра. Разјарен чињеницом да је преварен, Немац који је иначе грађевински предузимач познат полицији, уместо надлежним органима обратио се приватној детективској агенцији и заједно су сковали план.

Састанак у Торину

Улога Аустријанца који је ухапшен са отмичарима била је да уговори састанак са Српкињом на тргу Сан Карло у центру Торина. На договореном месту држављанка Србије се појавила у пратњи мушкарца нешто пре 11 сати преподне.

Све је наизглед био уобичајено, док се поред њих у једносмерној улици, возећи супротном страном, није зауставио црни „фолксвагенов“ комби. Из њега су муњевитом брзином излетела тројица Немаца, наоружани до зуба.

Представљајући се као полиција, зграбили су Српкињу и њеног пратиоца, све време покушавајући да их увуку у возило. Мушкарац је успео да им се отргне, али су, упркос њеном отимању, успели да одведу Српкињу.

– Обоје су вриштали, она је дозивала помоћ. Урлала је да неко позове полицију – испричао је радник једне посластичнарнице испред које се одиграла немила сцена. Грађани су одмах алармирали надлежне и истог тренутка је кренула потрага за црним комбијем.

„Заглавили“ се на паркингу

Након што су под пуним гасом нестали са лица места, план отмичара био је да се притаје у оближњој приватној гаражи. На улазу их је дочекао чувар који им је објаснио да са толиким возилом не могу да се паркирају на том месту.

– Говорили су на енглеском језику, рекао бих да су негде са истока. Објаснио сам да је комби гломазан да би могао да се паркира у нашој гаражи и упутио их даље. Док су се окретали, полиција их је опколила – испричао је чувар Андреа за италијанске медије.

Значке, панцири, пластични пиштољи…

Муњевито хапшење забележиле су сигурносне камере паркинга. Према извештају полиције, у комбију су пронашли Српкињу, везану канапима и кабловима са лепљивом траком на устима, и тројицу Немаца маскираних у полицајце.

Код њих су пронађене реплике пиштоља, ножеви, двосмерне радио-станице, службене легитимације са ознаком полиције, бибер спрејеви, а били су комплетно обучени као полицајци са фантомкама и панцирима на којима је писало „полиција“. Досадашња истрага утврдила је да су регистарске ознаке коришћене на комбију – украдене.

Лисице на руке су стављене насамареном власнику грађевинске компаније Михаелу Хофману (54), Херману Реклину (24) и Денису Хоху (25) који су радили као приватни детективи у агенцији којој се Немац обратио. Аустријанац Едвард Л. (58) који је намамио Српкињу је ухапшен касније.

 

Извор: Блиц/ Ало.рс