Србија

ДЕЦА ПРЕПЛАШЕНА: Наређена хитна евакуација Средње школе!

Ученици Медицинске школе „Београд“ били су данас евакуисани након што су јутрос, када су дошли на часове, осетили непријатан мирис који се ширио из тоалета за ђаке.

– Јутрос око 9 сати се осетио тај непријатан мирис. Престало је, али је након неколико сати поново почело да се осећа. Директор нам је тад рекао да изађемо из зграде, па смо се вратили. Из WЦ-а за ученике излази неки мирис. Изгледа да се неко глупира са сузавцем – каже једна од ученица за наш портал и додаје да је међу неким ученицима владала паника јер нису знали да ли се ради о опасном гасу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима директора ове образовне установе, ђаци су на кратко морали да напусте учионице јер се није знало о каквом се гасу ради.

– Мени су та деца све и бринем за њихову безбедност. Знали смо да није метан, нити амонијак јер се они тако не осећају. Нећу и не могу никога засад да оптужим, али изгледа да су се деца играла бибер-спрејом. То сад може свуда да се купи – каже за Телеграф.рс директор.

Он додаје да није реч ни о чему озбиљном, али да су ученици изашли из зграде ради предострожности.

– Сада идем од учионице до учионице да их упозорим на све санкције и казне које им следе за такве поступке – каже директор.

Цео случај је, наводи, пријавио полицији која је убрзо дошла на лице места.

Како незванично сазнаје Телеграф, до ове ситуације је дошло јер је непозната особа унела бибер-спреј у просторије школе.

Извор: Телеграф.рс