Регион Србија

ХРВАТСКОМ ЗЛУ НИКАД КРАЈА! Српски политичар окачен на бандеру, а поред њега остављена језива порука!

Хрватска полиција данас је уклонила графите „Уби Србина“ на улазу у Доње Церање, код Бенковца, које је родно село председника Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорада Пуповца.

Полиција је данас, након дојаве, уклонила ишарану плочу на улазу у Доње Церање, јавила је „Слободна Далмација“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Преко плоче са називом села био је исписан графит „Уби Србина“ са стилизовано усташко слово „У“, а у близини је залепљен увредљив плакат на којем стоји Пуповчева фотографија и текст у којем је он назван „великосрпским луђаком“.

Екстремисти су написали и да је Пуповац „последица болесне Пленковићеве политике истеривања „екстремизма, клерофашизма и национализма из ХДЗ-а и Хрватске“.

Нове пријетње предсједнику наше странке, Милораду Пуповцу, на улазу и његово родно село…

Posted by Samostalna demokratska srpska stranka SDSS on Sunday, September 8, 2019

Фотографије је на својој „Фејсбук“ страници објавила СДСС. Милорад Пуповац је данима изложен политичкој и медијској хајци након наступа на конференцији за новинаре у Загребу, када је изнео списак свих напада на Србе током протеклог лета, у којима су лица српске националности убијена или доживела повреде, подсећају либерални портали у Хрватској.

Део хрватске јавности, нарочито усташофили и десница, замерају му што их је, говорећи о све већим притисцима на Србе у данашњој Хрватској подсетио на дешавања у усташкој Независној Држави Хрватској.

 

Извор: Ало.рс/ Срна