Регион

MОЖЕМО БИТИ ПОНОСНИ! Ево шта је председник Вучић данас поручио Србима!

Председник Вучић стигао је данас после подне у Дрвар поводом обележавања „Дана сећања“, помена на страдале Србе у 20. веку. Том приликом обишао је дечји вртић „Мајка храброст“ где је поручио да је за ову општину пребачено два милиона марака, чиме ће се помоћи породиљама, мајкама са троје и више деце, као и измирити дуговања општине и помоћи у најважнијим пројектима

Председник Србије Александар Вучић и члан Председништва БиХ Милорад Додик посетили су данас дечји вртић „Мајка храброст“ у Дрвару.

Додик је овим путем поручио да Република Српска и Република Србија раде заједно и да ће дати све од себе да обнове Дрвар.

Председник Србије дочекан је громогласним аплаузом, након чега је поручио да нико од српских кнезова, краљева, председника и премијера никада није дошао у Дрвар.

– Срећан сам што можемо мало да помогнемо. Пребацили смо милион евра за Дрвар, а пре свега 150.000 марака за остала давања породиљама, мајкама са троје и више деце и измирење дуговања општине – рекао је Вучић, док ће остало ићи за најважније пројекте.

Како каже, ово није крај помоћи и даће, како каже, колико год је потребно да се Дрвар што више и брже развије.

– Даћемо субвенције за све оне који желе да улажу овде. Свако ко жели да улаже овде имаће јаку подршку Србије – рекао је председник Вучић. Поручује да милион евра није мали новац за ову општину, а да ће се давати и више. Каже да вртић „Мајка храброст“ мора бити још лепши и да је неопходно обновити паркове и зграде који су порушени још за време „Олује“.

– Желим вам да дуго и добро живите, желим вам што више деце, а Србија ће бити уз вас много више него раније – рекао је Вучић.

 

Извор: Информер/ Пинк.рс