Русија Свет

ОДЈЕКНУЛА ВЕСТ – УБИЈЕНИ РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ: Деветоро мртвих специјалаца! ТУРЦИ СТОЈЕ ИЗА НАПАДА!?

Милитанти Национално-ослободилачког фронта (НЛФ) објавили су у среду саопштење у којем се тврди да је ове недеље убијено и рањено неколико припадника руских специјалних снага у источном Идлибу.

Према изјави Национално-ослободилачког фронта, неколико припадника руских специјалних снага рањено је или убијено ове недеље када су покушали да се прикраду иза непријатељских линија у граду Аџаз на истоку провинције Идлиб.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Национално-ослободилачки фронт саопштио је да су њихове снаге успеле да изврше заседу која је спречила овај покушај инфилтрације од стране руских специјалних снага.

Активисти друштвених мрежа сиријске опозиције тврде да је најмање девет припадника руских специјалних снага убијено током неуспеле операције у источном Идлибу.

Руско министарство одбране није коментарисало ове последње наводе побуњеника које подржавају Турци.

Постоје извештаји руског особља специјалних снага који су у августу извршили мисије иза непријатељских линија у покрајинама Идлиб и Хама; међутим, врло мало се зна о њиховој активности.

Први извештај о руској операцији иза непријатељских линија поднесен је почетком августа, када је група војника, како се извештава, поставила заседу контингенту милитантне групе „Лива Сукоур Ал-Шам“ у близини града Ал-Латамнах у северној Хами.

 

Извор: Ало.рс