Србија

ПОЧИЊЕ ОФАНЗИВА! Вучић дао знак за старт, Србија вади своју ЏОКЕР КАРТУ!

Фото: Јутјуб

– Идем и у Ватикан код папе да их молим да не признају Косово – рекао је Вучић недавно новинарима у Београду.

Вучић овом посетом креће у дипломатску офанзиву, коју је раније најавила премијерка Ана Брнабић, а за сам старт припремио је „џокер карту“ на коју ће заиграти у случају да околности то налажу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије у Ватикан отишао је са делегацијом у чијој је пратњи професор Дарко Танасковић, бивши амбасадор Србије при УНЕСЦО и дугогодишњи амбасадор при светој столици.

Танасковић је као амбасадор Србије у Унеско био директно укључен у борбу против пријема Косова у Унеско и ту битку је добио 2015. године.

Борба против захтева Приштине, који је у њено име поднела Албанија, подржана од четрдесетак држава, интензивно је трајала више од пола године и одвијала се у париском седишту Унеска и у седиштима других међународних организација.

Савезници Албаније, међу којима су најангажованији у бесомучном лобирању свим средствима били САД, Велика Британија, Немачка, Француска, Саудијска Арабија, Аустрија, Турска, Словенија и још десетак земаља, настојали су да створе атмосферу свршеног чина, али српску делегацију на челу са Танасковићем то није обесхрабрило.

Деветог новембар 2015. године на заседању Генералне конференције Унеска одбијен је захтев Косова за пријем у ту Организацију.

 

Извор: Ало.рс