Србија

Ради се о ГМО храни! Настаће рат у Србији!

Председник Александар Вучић гостовао је синоћ на телевизији Пинк.

Вучић је изјавио синоћ, поводом поруке из Брисела да Србија мора да раскине споразум са Евроазијском економском унијом пре чланства, да се Србија налази на европском путу, али да ради оно што је за њу најбоље

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да Србија све више производи, да се покривеност увоза извозом приближила на 80 одсто

„Ми се налазимо на европском путу. Споразум са Евроазијском економском унијом (ЕАЕУ) је трговински споразум који доноси Србији много олакшица. Ми радимо оно што је најбоље за нашу земљу“, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Коментаришући изјаву председника спољнополитчког комитета у Европском парламенту и донедавног известиоца за Србију у овој институцији Дејвида Мекалистера, Вучић каже да је Мекалистер пренео да Србија, оног тренутка кад буде ушла у ЕУ, мора да раскине споразуме са Евроазијском економском унијом и да мора да постоји излазна клаузула.

Само треба да уђемо у Европску унију, напоменуо је Вучић.

Упитан да ли „Руси кажу нешто на то сто ће Србија бити у Евроазијској унији док не уђе у ЕУ, а онда довиђења“, Вучић је рекао да се ствари на светској политичкој сцени динамично мењају.

„Ми се налазимо на европском путу, а ово је трговински споразум који доноси Србији много олакшица. Ми радимо оно што је најбоље за нашу земљу“, рекао је Вучић.

Он је рекао да Србија све више производи, да се покривеност увоза извозом приближила на 80 одсто, а да се највише извози у Немачку и Италију.

Коментаришући наводе да би Србија требало да уђе у Светску трговинску организацију, Вучић је рекао да би се Срби „поубијали“ око тог питања, јер би то значило да Србија мора да уведе у трговински промет генетски модификоване организме (ГМО).

ГМО имају све земље на свету, али би то у Србији „довело до рата“, каже Вучић, јер Србе више занима да се туку око тога него око Косова.

„То је једина ствар због које не постајемо чланови СЗО. То ћемо људима морати да објашњавамо за годину, две“, рекао је Вучић.

Извор: Ало