Србија

ОВА ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ОСТАВИЛА ЈЕ СРБИЈУ У ШОКУ! Не искључујем могућност да…

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да не искључује могућност да Самоопредљење Аљбина Куртија, уз гласове из иностранства, освоји највише гласова, да то за њега не представља радост, али да ће, ако се то догоди, Београд са њим преговарати као са легитимним представником Албанаца, те да ће то бити тешки разговори.

„За сада води ДСК Османија и Мустафе, Самоопредељење је другопласирано, али очекујем да они из иностранства добију пуно гласова, тако да не бих искључио могућност да заврше на првом месту. То би била велика радост за неке од српских политичара који су подржавли ту партију која у свом програму има стварање велике Албаније. За мене није“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре по завршетку избора на КиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је тако одговорио на питање новинара како види резултате албанских партија, будући да од тога зависи наставак дијалога.

Вучић је истакао да је за њега важно да може да разговара са легитимним представником Албанаца.

„Бићемо спремни да разговарамо са легитимним представницима Албанца, ма ко то да је, нисмо ми ти који ћемо да их бирамо, нисам ја пуштао Аљбина Куртија из затвора него ДОС, нисам ја сарађивао са њим него неки други , али наше је да разговарамо са њима и то ће бити веома тешки разговори. Нема ту велике филозофије, не очекујте да ће бити лако за нас, али неће бити једноставно ни за њих, али у томе и јесте смисао преговора- да разговарате и да покушате да нађете компромисно решење“, истакао је Вучић.

У сваком случају, истакао је он, данас ми имамо пуни легитимитет, и српски народ је недвосмислено рекао ко су ти који заступају његове интересе.

 

Извор: Курир.рс/ Тањуг