Србија

Председник Србије изјавио: Велике промене нас очекују у новембру !

Спадамо у ред најуређенијих економија света и, према извештају агенције Фич, Србија је на корак до инвестиционог рејтинга. Истовремено, ММФ и Светска банка процењују да ћемо у наредне три године имати највећи раст у југоисточној Европи, истакао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу на ТВ Прва.

„Људи ће живети све боље, а и следеће године ће бити повећавања плата и пензија. Раст ће бити могућ све док имамо стабилне финансије, а један од показатеља је и то што је од 2012 . године до данас динар на апсолутно истом нивоу. Не памтимо период од седам година са тако стабилним курсом“, рекао је председник Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да је поносан на економске резултате и спроведене мере фискалне консолидације, које су, према његовим речима, биле такве да данас и немачка канцеларка Ангела Меркел хвали српску економију.

„То смо постигли захваљујући и српским пензионерима и грађанима који су се жртвовали зарад боље будућности“, казао је Вучић.

Такође је додао и да ће Град Београд за 2020. годину имати дупло већи буџет од 1,4 милијарди евра, као и три пута мањи дефицит.

Извор: Блиц.рс