Спорт

СТРАШНО! Тим Новака Ђоковића завијен у црно! А ово је разлог

Породица бившег тенисера Горана Иванишевића, иначе Новаковог тренера, пролази кроз веома тежак период.

Пре неколико дана, после дуге и тешке болест, преминула је Горанова сестра Срђана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је боловала од Хоџкинсове болести, а њен отац Срђан каже да је, иако је била болесна, увек била снажна и пуна живота. Исто се десило и уочи операције после које се Горанова сестра није пробудила…

– Имала је рак лимфних чворова кад је била мала. Имала је зрачење и све је то оставило трага. Болест се није вратила, али су оштећена била у свим меким ткивима. Посебно плућа и срце… Пре годину дана имала је тешку вирусну упалу плућа. Била је јако слаба. Вирус је напао три залиска и била је потребна промена. Операција је трајала 11 сати. Све је било како треба, планирали су како да је пробуде. Дошло је до хипертензије и нису могли да јој помогну – објаснио је отац Срђан за „24.сата.хр“.

Да је Срђана била веома омиљена најбоље говори то да је њена соба облепљена емотивним опроштајним порукама.

– Била је омиљена у згради… била је борац у животу… борила се за интересе наше зграде и свих станара… нека јој буде мирно на другој адреси – биле су неке од порука станара у згради покојне Срђане Иванишевић.

Срђана Иванишевић је преминула у 53. години, а брат Горан био је изузетно везан за њу.

Један од најгорих дана у мом тениском животу догодио се крајем 1988. године. Спремао сам се за пут у Аустралију где сам планирао да играм квалификације у Аделејду и потом квалификације Аустралијан Опена и можда да наступим на јуниорском турниру. Пре него што сам кренуо на пут, отац ми је рекао да ми је сестра болесна, да је лечење скупо, да он остаје код куће и да ћу бити сам. Ја те ноћи нисам спавао, а следећег дана сам отпутовао у Аустралију и тамо изгубио у завршном кругу квалификација у Аделејду, али сам ушао као лаки лузер и стигао до четвртфинала. И у Мелбурну сам прошао квалификације и такође стигао до четвртфинала. Јуниорски турнир нисам ни играо. У сваком случају сав тај наградни фонд који сам зарадио у Аустралији понео сам у кешу, ставио га у јакну од које се нисам одвајао све до доласка кући. И због тога нисам спавао у авиону. Онда сам дошао оцу и рекао: Ево ти паре, ево ти и јакна, само да могу коначно да се наспавам – испричао је Иванишевић својевремено за једну локалну телевизију.

Срђана ће бити сахрањена у среду у Сплиту.

Ова вест изненадила је и погодила Новака Ђоковића који није могао да остане равнодушан на трагедију свог тренера, па је и сам вероватно био потресен информацијама. Лоша атмосфера осетила се и у табору Новака после освајања титуле у Јапану.

Подсетимо, први играч света Новак Ђоковић освојио је данас АТП турнир Ракутен опен победивши у финалу Аустријанца Џона Милмана са 2:0 (6:3, 6:2).То је четврти победнички пехар за Ђоковића ове године, претходно је победио на турнирима Аустралијан опен, Мадрид и Вимблдон. Од сутра, Ђоковић ће започети 272. седмицу као први играч света. Ђоковић је без већих проблема надиграо 80. тенисера света. Имао је добру реализацију брејк лопти, сервис је био на високом нивоу, па је самим тим и игра на мрежи била лакша. Српском тенисеру ово је 76. титула у каријери, а 11. на турнирима у Азији.

 

Извор: Курир.рс