Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ СУПЕРХЕРОЈ ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ: Професор спречио нападача да направи МАСАКР у средњој школи

Фото: Фејсбук принтскрин

Професор је у изјави за наш портал описао како је изгледао тренутак када је Горану Т. отео оружје.

Помахниталог Горана Т. из села Доња Ливадица код Велике Плане, који је ушао у Економску школу у том граду и из аутоматске пушке отворио ватру, зауставио је професор Славољуб Стојадиновић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све се десило за време седмог часа у Економско-угоститељској школи. Ученици су имали час филозофије када је лице са пушком улетео код њих на час. Ја сам истрчао из сале, отишао сам на спрат где је човек упао са пушком. Ушао сам у учионицу и видео лице са пушком – каже за портал СрбијаДанас.цом професор Стојадиновић.

Професор је у изјави за наш портал описао како је изгледао тренутак када је Горану Т. отео оружје.

– Почео сам да причам са њим. Он је у једном тренутку окренуо поглед ка табли, и тада сам ја скочио на пушку. Кренули смо да се рвемо. Успео сам да му отмем оружје. Испалио је два метка мени поред главе, али сам успео да регулишем ситуацију. Полиција је након тога дошла и ухапсила лице које је упало у школу – наводи професор.

Подсетимо, мушкарац је пуцао два пута из овог оружја, а већа трагедија спречена је захваљујући професору Стојадиновићу.

Код помахниталог пуцача пронађени су још и ручна бомба, пиштољ и експлозив. Прве информације, како су пренели медији, указују да је у питању психички поремећена особа која је хтела да направи талачку ситуацију у школи, али је срећом осујећен у намери.

 

Извор: srbijadanas.com