Русија

РУСИЈИ ЈЕ ЈЕДНА СТВАР У УКРАЈИНИ ВАЖНИЈА ОД ОСВАЈАЊА САМЕ ТЕРИТОРИЈЕ, ЕВО ШТА ЈЕ ТО!

Неименовани званичници упознати са обавештајним подацима изјавили су за ЦНН да постоје „знаци“ који указују да руски председник Владимир Путин планира да направи велики потез у наредних неколико недеља како би повратио иницијативу у рату.

Многи војни аналитичари наводе и да „стара гарда“ полако преузима иницијативу да се крене у масовну војну операцију у Украјини. Курир је још у септембру 2022. године наговестио многе ствари које су се издешавале и где је Кијев имао лоше процене и тиме изгубио рат, иако су многи наводили да је Русија тад поражена и да су изгубили рат у Украјини. Испоставило се да то није тако и да неке ствари баш и не стоје.

О овоме је за Курир писао војни коментатор Бошко Јовановић, па у складу са тиме поново наводимо сценарио како би могла да изгледа будућа руска офанзива или противофанзива, што зависи ко како гледа.

„Иако се паничило без икаквог разлога међу Србима да су Руси овакви и онакви, да не знају да ратују. Руси знају да ратују, Украјинци не знају. Јер чак и да Украјина заузме Белгород и заузме Курск, Русија није изгубила рат. Људи морају да схвате да су Руси сами спалили Москву 1812. па су победили Наполеона. Кутузов је тад рекао: „Да би Русија живела Москва мора да гори“. Значи Русима никакве жртве нису проблем. Изгубили су милион војника у бици за Москву. Руси могу да трпе, па су трпели 800 дана глади без икаквих средстава у опсади Лењинграда. ЕУ је тренутно Русију успешно вратила у Совјетски Савез. То је рађено без икаквог плана санкција Запада и основни разлог за санкције је западна бахатост.

Као што су Руси допустили Немцима да дођу до Москве, а онда позвали једнице из Сибира које су без проблема одбациле 300 км даље немачке трупе, развлачењем украјинске војске до руске границе се отвара могућност да се са руске територије гађа украјинска војска и да се изврши окруживање украјинске војске нападом на бокове. Пошто је украјинска војска доста близу руске територије, руска контраофанзива не захтева много ресурса, док одбрана линије коју држи Украјина захтева дотур муниције, опреме и свеже војске. Руси иду на врло просту тактику коју је смислио ГРУ да Украјину оставе без струје, воде, гаса, па Украјина може да дође до Москве, да је спали! Може да дође до Владивостока, али без струје и воде Украјина не може да опстане. Ми смо за време бомбардовања имали струју захваљујући ЕПС-у и доброј припреми за тај рат. Ми смо се за разлику од Украјинаца припремили за тај рат. Е сад што се то није завршило како је требало, то је друго питање.

Руска контраофанзива ће можда доћи у новембру, децембу, њима се не жури. Зеленски је више пута изјавио да Запад треба да утиче да се рат заврши пре саме зиме, јер Украјинци неће моћи да преживе зиму, тако да Руси нема потребе да журе. Сви можемо да се сетимо пропагандних филмова где Гебелс позива Немца да скупе топлу одећу и шаљу је на источни фронт. Вермахт је хтео да ратује са Русима али се за зимуу није припремио, па је било боже свашта ко ратује проитв Руса , мада се не припреми за зиму. Ко је издржао што су Руси, издржаће и санкције Запада, које су ништа у односу на санкције СРЈ, па смо и ми издржали. Стратешки неће се заузимати територија, него ће се ићи на сламање отпора, али то је виша математика за тастатура ратнике, а кад би се сви разумели у стратегију и све, вероватно не би постојали прави стручњаци“.

 

 

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031