Свет

СВЕТ У СУЗАМА! Преминуо познати глумац

Глумац Мајкл Џ. Полард, најпознатији по својој улози у филму „Бони и Клајд“, преминуо је у својој 80. години.

Полард је постао славан по својој улози у поменутом класику из 1967. године, у коме је играо C.W. Моса, али и по ролама коју је тумачио у „Изгубљени у свемиру“ и „Звездане стазе“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је наводно умро у среду због сметњи које је имао на срцу у „Ronald Regan UCLA“ медицинском центру.

Када му је било 20 година, у Њујорку је похађао часове глуме када се курсу придружила нико други до прелепа Мерилин Монро. Она је тада већ имала мање улоге у филму, али желела је да поради на свом умећу. Судећи по Чарлсу Касиљу, биографу Мерилин Монро, Полард је једини имао довољно храбрости да је пита да заједно одраде једну сцену. Рецитовали су одломак из новеле „Доручак код Тифанија“.

Полардов таленат за импровизацију запао је за око Ворену Битију, који је са Полардом већ радио на стикому „The Many Loves of Dobie Gillis“. Неколико година касније Бити је искористио своју утицај велике филмске звезде да Поларду набаци улогу у филму „Бони и Клајд“. Ту је изговорио једну од најпознатијих филмских реченица: „Они су млади. Они су заљубљени. Они убијају људе“.

Ова улога донела му је номинацију за Оскара за најбољу споредну мушку улогу, заједно са још 9 номинација које је филм добио.

 

Извор: Srbijadanas.com