loading...
Србија

ЗАПУШИО МУ УСТА: Курти вређао Вучићеву ћерку, а онда се огласио председник Србије

Косовари не знају шта желе, а Аљбин Курти, који ће вероватно бити њихов следећи лидер, звучи као да ће постати вођа “велике Албаније”, каже председник Србије Александар Вучић.

Он је ово рекао у интервјуу немачком “Шпиглу”, говорећи о “мини Шенгену”, и томе да ли би Косово могло да постане део овог пројекта.

– Косово себе сматра државом, али ми то не доживљавамо тако. Ипак бисмо могли још добро да послујемо заједно – рекао је он.

Упитан да ли је упознао лидера “Самоопредељења”, Вучић је рекао да је Кури “једном вређао моју малолетну ћерку и рекао јој да пронађе Албанца за брак”.

– Рекао сам му: Где су ти манири, идиоте! Питам се следеће: Зашто је Запад отворио Пандорину кутију 2008. признајући Косово – казао је Вучић.

На констатацију “Шпигла” да је, не тако давно рекао да “врло мало вероватно“ да ће Србија признати Косово у постојећим границама, али и да је његов став прилично нејасан.

– Тачно је да мој став није чврсто дефинисан. Да је кристално јасно, залупили бисмо врата свим даљим преговорима, баш као што то Косовари раде стално. Желим да отворим могућност компромиса. И због тога су ме омаловажавали сународници попут бившег министра спољних послова Вука Јеремића као највећег издајника свих времена – рекао је Вучић.

 

Извор: Spiegel online

loading...