Србија

Појавила се мајка шесторо деце из Алибунара и открила ЗАШТО ИХ ЈЕ НАПУСТИЛА (ВИДЕО)

Мајка шесторо деце, Клаудија, која живе без родитеља у Новом Козјаку код Алибунара појавила се данас у кући у којој живе, те је између осталог изјавила да „није имала где и да нико није хтео да јој помогне“.

Србију је јуче потресла вест да шесторо деце живе без родитеља, да их је мајка напустила, док им је отац у затвору. У тешким условима, деца старости од три до 16 година сама се брину о себи, у трошној кући.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њихова мајка, појавила се данас у кући у којој живе и тврди да се она „жалила у Центру за социјални рад, али да није имала где са децом“.

Како је испричала новинарима, деца, од којих најмлађе има 3 године, била су сама „само по два три дана“, а према њеним тврдњама, није истина да су гладна, већ су „увек имали да једу“.

– Увек сам водила рачуна о њима. Нисам имала где, кога год сам питала за помоћ није хтео да ми помогне. Обраћала сам се Центру за социјални рад, нашла сам и стан у Карловцу, рекла им да жена тражи 7.000 евра да се стан купи или да се реновира, они су рекли да се снађем. Ја са 21.000 динара не могу да се снађем – тврди мајка шесторо деце, од којих старија раде тешке физичке послове како би млађи имали шта да једу.

Како тврди, „није истина да је напустила децу већ да није долазила док је радила“.

Фото: Јутјуб

– Долазио је супруг, после сам се вратила, остала сам без посла. Тих четири месеци долазила сам недељом, чули смо се преко телефона. Бринула сам да ли имају да једу, а баба им је помагала. Никада нису били гладни, деси се дан, два, као код сваког. Када смо ишли за пакете нису нам дозвољавали, дали су једном и то је било све. Нисам само крива ја, социјално је могла да помогне, имали су малу кућу која је празна.

Мајка се и противи томе да деца оду у хранитељску породицу.

– Ја се са децом мучим пет и по година сама, и ја децу не дам, чак иако ће бити у дечијем селу. За почетак ту им је баба, пристала је да иду код ње и ја се слажем, боље код бабе него код другог – испричала је мајка.

Најстарија ћерка, Магдалена (16), испричала је да „није тачно да су били запостављени и остављени од стране родитеља“.

Деца требала да оду код бабе?

Како сазнајемо, деца би требало да буду смештена код бабе, у договору са Центром за социјални рад, док њихова кућа не буде потпуно реновирана. Међутим, најстарији син Стеван (15), противи се том решењу пошто сматра да, како каже „баба до сада није имала значајнију улогу у њиховим животима“.

Директор Центра за социјални рад у Алибунару Зоран Пребирачевић рекао је јуче за РТС да су „приметили да мајка занемарује децу“.

– Пошто је циљ да деца живе у природним и породичним условима, ми смо дали све од себе да се створе бољи услови да она живи са њима. Она нам је увек давала изјаву да ће бити са њима и на основу те изјаве организовали смо јој услове са Општином која јој је купила нов „смедеревац“ како би имали топлу собу – рекао је Пребирачевић.

Центар је мајци ове деце изрекао корективне мере, а затим, у августу прошле године, поднео кривичну пријаву против ње.

Извор: Блиц