Србија

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО! Велики државник и пријатељ српског народа ускоро долази у Србију

Председник Србије, Александар Вучић, изјавио је вечерас у Минхену да је потврђено да председник Кине Си Ђинпинг поново долази у Србију, у тако тешкој години за Кину, што је веома значајно јер ће Србија добити на угледу.

Истакао је да је посебно поносан на честитке које је српском руководству упутио министар спољних послова НР Кине, Ван Ги, који је рекао да Србија јесте мала по територији и броју ставновника, али да има велики народ и јер државно руководство „има кичму“, што његова земља посебно цени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Знате ли шта то значи за нас, за Србију, за инвестиције… – запитао је председник у изјави за РТС.

Вучић каже да је министар Ван Ги још рекао да Кина веома цени то што је Србија независна и самостална у доношењу одлука. Цитирајући кинеског министра, Вучић је пренео његову поруку:

– Ви сте мали по броју становника и територији, али сте велики народ, зато што ваше државно руководство има кичму, зато што сами доносите одлуке и то Кина цени.

Велика му је, каже, била част да разговара са кинеским министром, који му је рекао да ће Си Ђипинг поново доћи у Србију, други пут за релативно кратко време.

Вучић је најавио да ће вечерас имати још сусрета и билатералних састанака а да ће на вечери којој ће присуствовати бити и државни секретар САД Мајк Помпео.

Извор: Танјуг