Регион Србија

ШАМАРЧИНА ЂУКАНОВИЋУ! Огласио се НАТО и обрадовао све Србе: Ево шта су му поручили!

Подгорица — НАТО се не меша у унутрашње ствари својих чланица, а слобода изражавања је важна у свакој демократији, речено је за подгоричке Вијести из те алијансе.

На питања Вијести да ли је алијанса обавештена о дешавањима у Црној Гори, у вези закона о слободи вероисповести, и да ли прати ситуацију, да ли сматра да постоји безбедносни ризик и каква је пракса НАТО-а када у држави чланици постоји та врста ризика, из НАТО-а су поручили:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„НАТО се не меша у унутрашње ствари. Слобода изражавања важна је у свакој демократији – све док се то ради на миран начин”, речено је подгоричком дневнику из те алијансе.

Вијести подсећају да је председник Црне Горе Мило Ђукановић недавно је у интервјуу Телевизији Црне Горе рекао да није тачно да је због одржавања литија Црна Гора звала НАТО у помоћ, али је рекао да је Црна Гора, као одговорна чланица, разменила информације с тим у вези са алијансом.

„Вишак очекивања од ЕУ ни од НАТО-а нисам имао, али бих волео да видим, да ове информације мало продрмају и бриселску администрацију и у другим центрима, да се схвати да време на Балкану дефинитивно не стоји. Очекивао бих да Европа схвати да је ово време за одлучну акцију и да не прима западнобалканске државе без претходно испуњених услова, али да свако може да напредује ако испуни услове”, рекао је тада Ђукановић.

Из Ђукановићевог кабинета јуче су поновили те наводе. Црна Гора је чланица НАТО-а од 2017.

 

Извор: Тањуг