Србија

ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА! Вучић се огласио из Вашингтона: Не знам на чему смо…

Председник Србије Александар Вучић се обратио јавности из Вашингтона након састанка са државним секретаром САД Мајком Помпеом.

Он је рекао да је, и поред свих разлика у мишљењу по питању Космета, захвалан Американцима на њиховом ставу по питању најављеног укидања такси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Постоје многи западни званичници са којима никада не знамо на чему смо, и зато хвала Американцима што су јасно рекли свој став по том питању, и што нас уважавају и што желе да нас саслушају.

На питање како види тај заокрет у америчкој политици према Приштини и све јаче притиске на власти лажне државе Вучић је рекао да није заокрет у питању, већ тежња да се успостави политика изградње добрих односа.

– Морају да разумеју позицију Србије, и ја сам замолио нашег домаћина у Стејт департменту да нас разуме и да нам помогне на различите начине и различитим механизмима. Желимо да полако градимо односе поверења и пријатељства. Па неким земљама су потребне деценије или векови да развију добре односе – рекао је Вучић, и поновио да су разлике између наших земаља велике, али да морамо да сарађујемо.

View this post on Instagram

"Zahvalan sam američkim zvaničnicima na jasnom stavu i na tome što žele da čuju Srbiju i da razumeju naše probleme. Hvala im što nas uvažavaju i pokazuju tu vrstu poštovanja. To je za Srbiju od velikog značaja. Ovde je u pitanju politika postepene izgradnje boljih odnosa, zamolio sam našeg domaćina gospodina @secpompeo da razumeju poziciju Srbije i da nam pomognu da različitim mehanizmima našu ekonomiju i našu politiku i sve druge sfere unapređujemo zajednički. Da polako gradimo odnose prijateljstva i poverenja. Amerika nam je potrebna kao prijatelj. Važno je da gledamo u budućnost." . . . President of the Republic of Serbia Aleksandar Vučić met with the US Secretary of State @secpompeo

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

– Ми знамо колика је разлика између Србије и САД, па они имају 500 пута већи буџет од нас. Ја не могу да их опсујем, него да тражим, молим и захтевам. Нама је Америка потребна као пријатељ, а не као неко са ким ћемо ми тобоже да се бијемо. То би било као да ја уђем са Тајсоном у борбу. То је бесмислено. Хајде да гледамо у будућност – рекао је председник и додао:

– Хвала им на томе што једној малој земљи као што је Србија придају толики значај, а ми ћемо то да искористимо најбоље што можемо.

Председник Србије Александар Вучић говорио је синоћ у Вашингтону на годишњој конференцији АИПАЦ-а, пред око 20.000 људи, међу којима су и најмоћнији политичари из целог света, и посебно САД, укључујући две трећине америчког конгреса.

Извор: Srbijadanas.com