Русија Србија

НАТО ЋЕ ПОБЕСНЕТИ! Путинови „Таманци“ добили Т-90М „Пробој-3“! Србија добија тенкове! Ево о чему се ради!

Чувена руска Таманска механизована дивизија добила је прве модернизоване тенкове Т-90М „Пробој-3“, рекао је генерал-потпуковник Сергеј Кисељ, командант Прве тенковске армије

Та армија је у саставу руског Западног војног округа, а Кисељ је додатно објаснио:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То у основи нове борбене машине, са новом куполом и снажнијим мотором. Имају и нови вишеканални нишан који омогућава паљбу у свако доба дана.

Према његовим речима, „Пробој-3″ је добио и електронику која његовој посади омогућује размену података са другим тенковима у реалном времену.

Т-90М је модификација Т-90А, створена у оквиру пројекта „Пробој-3“.

Добио је и вишеслојни оклоп, а посада тенка је смештена изван „ватрене секције“.

Има топ калибра 125 мм 2А82-1М – какав има и руски тенк нове генерације „Армата“.

„Пробој-3“ је опремљен и високо аутоматизованим системом за контролу пожара „Калина“ и даљински контролисаним системом противракетних митраљеза са 12,7 мм МТ каблом.

Да би био заштићен од непријатељске ватре, „Пробој-3“ је опремљен противкумулативним решеткама и динамичким системом одбране „Реликт“.

Медији су већ упоредили Т-90М „Пробој-3“ са његовим главним конкурентима на тржишту, укључујући поређење по односу цене и квалитета.

„Пробој-3“ располаже и противракетном инсталацијом са 12,7 мм митраљезом „Корд МТ“. Т-90М „Пробој-3“ није тежи од 50 тона и може да се креће до 60 километара на сат.

Т-90 је настао даљним развојем совјетског тенка Т-72

Подсетимо, Војска Србије добиће од Русије 30 модернизованих тенкова Т-72.

Ове челичне звери моћи ће да лансирају ракете из цеви топа калибра 125 милиметара, имаће спрегнути митраљез 7,62 милиметра, који се налази уз цев топа и прати окретање куполе, као и митраљез калибра 12,7 милиметара на врху, који се окреће независно од куполе.

Један од најпознатијих производа руског наоружања који стиже у Србију имаће и јачи мотор и бољу електронску опрему, готово непробојан оклоп.

Унапређени тенк Т-72 своје способности потврдио је и на бојном пољу, а у Сирији се показао неуништивим.

 

Извор: Fakti/Informer