Србија

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР СИНИША МАЛИ! Стиже по 100 евра, а ево и када

Фото: Јутјуб

Од тог новца сви ће имати вишеструку корист

Економска мера да се свим пунолетним грађанима Србије да по 100 евра у динарској противвредности има и апсолутно економско оправдање, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали, појашњавајући да ће тај новац доћи у продавнице и на тај начин покренути производни циклус.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мали је за ТВ Прва казао да је та мера везана за потрошњу и да с једне стране држава хоће да покаже колико је јака и да врати дозу оптимизма сваком грађанину Србије, јер сви су погођени овом кризом.

„Јасна је наша интенција да покажемо јединство и солидарност и да подршку добије сваки грађанин Србије“, казао је Мали.

С друге стране, наводи министар, када се погледају економски аспекти те мере, она се потпуно уклапа у цео пакет Владе јер представља подршку становништву.

„Тај новац ће пре или касније да уђе у продавнице, купиће људи неку робу, самим тим ће компаније и предузећа морати да произведу ту робу и на тај начин се враћа тај производни циклус који је неопходан да привреда оживи. Имате апсолутно и економско оправдање за такву меру“, истакао је Мали.

Када је у питању исплата тог новца грађанима, Мали каже да ће бити уплаћено одмах по укидању ванредног стања у најкраћем року, односно у року од пар недеља зато што ће бити потребно процедуларно и технички све те ствари завршити.

„Новца у буџету за то имамо“, казао је.

Одговарајући на примедбе да 100 евра не значи сваком грађанину исто и да је можда тај новац требало боље расподелити, Мали каже да није проблем помоћи више онима којима то треба и у том смислу наводи да је прва антикризна мера била да се помогне пензионерима са једнократном помоћи од 4.000 динара.

„Имамо снаге, новца, желимо да подржимо сваког грађанина Србије“, закључио је министар.

Извор: Тањуг