Србија

ОВО СВИ ГРАЂАНИ МОРАЈУ ДА ЗНАЈУ! Ево којим редоследом ће се ублажавати мере због короне! ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО

Србија је ушла у седму недељу борбе са пандемијом корона вируса, а ситуација се према проценама стручњака смирује. Самим тим, мере које је Влада Србије увела по препоруци стучног тима ускоро ће почети да се релаксирају, а ево како ће то изгледати.

Србија је ушла у седму недељу борбе са пандемијом корона вируса, а ситуација се према проценама стручњака смирује. Самим тим, мере које је Влада Србије увела по препоруци стучног тима ускоро ће почети да се релаксирају, а ево како ће то изгледати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Скраћивање полицијског часа
Прва мера која ће бити релаксирана јесте полицијски час. Како је најавио председник Александар Вучић гостујући на ТВ Пинк, очекује се да уместо од 17 часова, полицијски час почиње сат времена касније, односно од 18 сати.

Шетња пензионера
Што се тиче пензионера, председник је најавио да ће они имати, за почетак, уторак, петак и недељу од 18 часова до један сат увече, пола сата да прошетају.

У које ће време изаћи из домова моћи ће да бирају сами. Уколико све протекне у реду, од следећег понедељка моћи ће свакога дана да излазе по пола сата.

Од уторка на посао
Председник је најаво и да крећемо да радимо пуном паром и позвао све грађевинаре да од уторка крену на посао. Тај позив стоји и за оне који су на отвореном и оне на затвореном уз наравно прописане мере дистанцирања.

Од уторка се отварају готово све занатске радње, сервисне радионице, обућари, кројачи…

– Све друге радње су предвиђене да се отворе 27. априла, наравно ако све буде како треба са короном, уколико се нешто промени повући ћемо ове ублажене мере – истакао је Вучић. Он је дода да ће фризерски салони, салони лепоте и теретане почети да раде иза 27. априла, али уз посебну заштиту.

Ресторани и кафићи од 3. до 10. маја
Како је најављено, планира се отварање кафића у периоду од 3. до 10 маја али уз прављење дистанце. Између 4. и 11. маја предвиђено је отварање хотела, бања, тржних центра, ресторана, кафића, међуградског саобраћаја.

– Наравно и ту ће бити дистанцирања. Међутим, ако крене лошије повући ћемо сва ублажавања мера и вратити на постојеће – рекао је Вучић.

Подсећања ради, у Србији је од почетка епидемије регистровано укупно 5.994 заражених и 117 смртних случајева. СЗО је прогласила пандемију 11. марта, а Србија је прогласила епидемију корона вируса 20. марта, то је четврта епидемија у последњих 50 година.

Извор: Информер.рс/Блиц