Спорт

ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ТЕНИС! Новак Ђоковић у шоку! ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО!

Шокантна вест из Мелбурна за Новака Ђоковића и светски тенис. Водећи људи првог гренд слема у сезони најавили су да би следећи Аустралијан опен могао да буде одржан тек 2022. године. Ђоковић је бранилац трофеја, истовремено и рекордер по броју освојених титула у Мелбурну, чак осам пута тријумфовао је на првом гренд слему сезоне, по чему је постао јединствен у историји.

Потенцијално одлагање турнира у Мелбурну најавио је директор турнира Крејг Тилеи

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Бити први који ће наставити такмичење један је од сценарија са којим се бавимо. Други сценарио је повратак турнира без публике, или играти у неко друго доба године потенцијално, а последњи сценарио би био најгори: Да нема Аустралиан Опена до 2022. године. Морамо се припремити на све – открио је Тилеи, да би потом додао:

– Морамо да изградимо финансијски модел за све могуће сценарије. Добра вест је да смо ове године одржали турнир, тако да имамо нешто ‘новца’, али то се брзо троши ако немамо никаквих прихода – објаснио је директор Аустралијан опена.

– После Вимблдона, вероватно смо били једна од ретких спортских организација која је имала пандемијско осигурање. Али у јулу то истиче, ипак, сада разговарамо са истим осигураватељем за будућност – истакао је Тилеи.

Светски тенис је у великом проблему због пандемије, већ је отказан Вимблдон, а Ролан Гарос је померен за крај септембра.

 

Извор: Ало.рс