Спорт

КАКВА ЈЕ ТО ЉУДИНА! Новак одбио да носи заставу Србије на Олимпијским играма

Новак Ђоковић је, без сумње, наш најбољи спортиста, али на предстојећим Олимпијским играма у Токију неће носити заставу Србије у свечаном дефилеу на отварању највеће светсковине спорта.

То је открио председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић током врло занимљивог интервјуа за „Вечерњи лист”, преноси Блиц.

Актуелни први човек олимпизма у Србији, упитан је „Да ли је Новак Ђоковић највећи српски спортиста свих времена?“, а уследио је јасан одговор:

„Никад нико неће бити као он. То мајка не рађа. Осим што је непоновљив спортиста, он је и невероватан човек“, започео је Маљковић своју причу.Маљковић је објаснио како је и зашто најбољи тенисер данашњице одбио да носи националну заставу.

„Понудили смо му да носи нашу заставу на отварању Игара у Токију, на шта је он одговорио – председниче, хајде да некога другог учинимо срећним. Ја сам носио заставу у Лондону. Пружимо прилику некоме другом. И због свега тога ја сам предложио да се београдски Трг Теразије преименује у Трг Новака Ђоковића, но одмах су ме напали јер, као, то не би било у духу правних прописа Републике Србије јер се таква част не може добити за живота. А Теразије је турска реч за вагу“, истакао је Божидар Маљковић.

Подсетимо, због пандемије вируса корона, Олимпијске игре у Токију неће се одржати ове, већ 2021. године.

Извор: Блиц

loading...
Loading...