Спорт

КАКВА ЈЕ ТО ЉУДИНА! Новак одбио да носи заставу Србије на Олимпијским играма

Новак Ђоковић је, без сумње, наш најбољи спортиста, али на предстојећим Олимпијским играма у Токију неће носити заставу Србије у свечаном дефилеу на отварању највеће светсковине спорта.

То је открио председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић током врло занимљивог интервјуа за „Вечерњи лист“, преноси Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Актуелни први човек олимпизма у Србији, упитан је „Да ли је Новак Ђоковић највећи српски спортиста свих времена?“, а уследио је јасан одговор:

„Никад нико неће бити као он. То мајка не рађа. Осим што је непоновљив спортиста, он је и невероватан човек“, започео је Маљковић своју причу.Маљковић је објаснио како је и зашто најбољи тенисер данашњице одбио да носи националну заставу.

„Понудили смо му да носи нашу заставу на отварању Игара у Токију, на шта је он одговорио – председниче, хајде да некога другог учинимо срећним. Ја сам носио заставу у Лондону. Пружимо прилику некоме другом. И због свега тога ја сам предложио да се београдски Трг Теразије преименује у Трг Новака Ђоковића, но одмах су ме напали јер, као, то не би било у духу правних прописа Републике Србије јер се таква част не може добити за живота. А Теразије је турска реч за вагу“, истакао је Божидар Маљковић.

Подсетимо, због пандемије вируса корона, Олимпијске игре у Токију неће се одржати ове, већ 2021. године.

Извор: Блиц