Србија

ХИТНО ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Срам да вас буде!

Председник Александар Вучић обратио се јавности након одлуке Аљбина Куртија да Ненада Рашића противуставно и противно Бриселском споразуму именује за министра за заједнице и срамне реакције Европске уније на тај потез.

Вучић је нагласио да је изјава Брисела срамна и да је то најблажа реч која може да се употреби.

– Избор Рашића, човека који је добио мање од 1 одсто као и Рада Трајковић која је била на његовој листи, показује да желе прогон, протеривање и нестанак Срба на КиМ. И сада неколико ствари да кажем пре званичног обраћања и састанка са европским комесаром (Оливером) Вархељијем ако до тога уопште дође – рекао је Вучић.

Председник је нагласио да је у питању „бедни антисрпски однос“ који је показала ЕУ и да је ово што је урадио „терористички олош Аљбин Курти“ заслужило осуду.

– Ћутим месецима и годинама, трпим глупости од свих у региону и свету. Тај терористички олош је требао да добије заслужену осуду Европске уније. Наравно није је добио. Добио је нешто што можда нико не може да разуме. И тако се стално понашају, не само да су прекршили норме Бриселског споразума, међународног јавног права и све демократске норме – рекао је председник.

Вучић је истакао да је то „у складу са интересима једне европске силе“ које треба неко да проведе против Срба.

– Изабрали су најгори српски олош, са дна каце, Рашића и Раду Трајковић, не постоје гори, који ничије поверење у Србији немају, али имају поверење Аљбина Куртија и западних агентура. Мисле да ће тиме да нас уплаше. Нема проблема. Можете да уништите председника Србије, да организујете протесте у Србији, да ме убијете. Али за мене су Косово и Метохија највећа српска светиња. За мене је Србија светиња. Боље да ме нема, него да вам је предам у руке, и нећу вам је предати у руке. И зато нико из Србије неће бити у Тирани, а ви лепо долазите, путујте авионом, причајте глупости и лупетајте, сви ви из Европе и Западног Балкана – рекао је он.

Председник је поручио да могу да „баљезгају о томе да је Србија крива“, али да њега то не занима.

– Па да видимо шта ћете то да направите и како ћете да направите. Онда када се следећи пут обратите Србији, водите рачуна шта је усвојено у Бриселу, водите рачуна о грађанима Србије, пошто они нису девета рупа на свирали било коме, и нећу вам дати да их понижавате. Србија је своја на своме. Имамо проблеме у енергетици, о чему ћу причати у суботу грађанима – рекао је Вучић, и послао поруку Куртију и Бриселу.

– А терористичком олошу да поручим: води рачуна да не повредиш ниједног Србина, заједно са овим квислинзима које си изабрао. Јер Срби ће знати да вам одговоре. А ви из Европе, срам вас било, а то је ситница у односу на оно што желим да вам кажем – закључио је председник и најавио да ће се обратити јавности у суботу.

Извор: Курир.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2022.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031