Србија

ИЗДАТО ХИТНО САОПШТЕЊЕ! Електропривреда Србије: Ако платите рачун до овог датума ОЧЕКУЈЕ ВАС ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ!

Фото: Pixabay.com

Због различитих интерпретација у јавности, “Електропривреда Србије” понавља информацију о попусту на рачуне за време ванредног стања

Свим грађанима старијим од 65 година омогућили смо да на рачуне за март, април и мај које плате и са закашњењем, али до 30. јуна, одобримо попуст од по 5 одсто. Због ванредног стања и забране кретања ни неки грађани нису били у могућности да плате рачуне на време. Због тога смо донели одлуку да и свим грађанима Србије продужимо рок за плаћање и могућност остваривања попуста од 5 одсто на све рачуне који су издати након увођења ванредног стања. Као додатна погодност, ни камата неће бити обрачуната ни на један ова три рачуна у периоду до 30.6.2020. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако неки рачун грађани плате пре 1.јуна остварени попуст по том рачуну биће приказан у првом наредном рачуну, као и до сада. Уколико сва три рачуна буду, евентуално, плаћена у периоду од 1. до 30. јуна, биће обрачунат попуст од по 5 одсто по сваком од три плаћена рачуна и попуст исказан као и до сада у следећем рачуну.

Рачуни за електричну енергију се формирају у складу са прописима и законима на основу којих се обрачунава потрошња електричне енергије, зато је за продужење попуста и необрачунавање камате била неопходна одлука Надзорног одбора ЕПС. Одлука се не може применити ретроактивно на месеце када није било уведено ванредно стање, те продужење попуста није било могуће применити на рачун за фебруар. Ипак, у обзир смо узели све месеце када је на снази било ванредно стање, укључујући и мај. Рок за плаћање је продужен до краја јуна, и то за све грађане Србије.

„Електропривреда Србије“ је великим напорима успела да у ванредном стању обезбеди стабилно снабдевање грађана и привреде, као и да пронађе начин да свим купцима, не само пензионерима, изађе у сусрет и олакша им измирење обавеза. ЕПС се још једном захваљује купцима на разумевању и одговорности у плаћању, а посебно пензионерима, упркос тешкој ситуацији у којој смо се сви налазили.​

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс